Στις κάλπες οι ψηφοφόροι του Ν. Καρδίτσας για τις Ευρωεκλογές (φωτο)

Στις κάλπες προσέρχονται οι ψηφοφόροι του Ν. Καρδίτσας από νωρίς σήμερα το πρωί για τις Ευρωεκλογές 2024 και την ανάδειξη 21 εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε έτη.

Η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα του Νομού κινείται έως τώρα ομαλά χωρίς σημαντικά προβλήματα, ενώ η προσέλευση κινείται τις πρώτες ώρες με ικανοποιητικούς παραδόξως ρυθμούς παρά το ερωτηματικό της συνολικής συμμετοχής μέχρι τέλους.

Οι Καρδιτσιώτες προσέρχονται στα 266 εκλογικά τμήματα του Νομού, λιγότερα από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα για τους περίπου 125.000 ψηφοφόρους που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Σύνολο 30 ψηφοδέλτια συνδυασμών περιμένουν τους ψηφοφόρους λίγο πριν εισέλθουν στο παραβάν, για να επιλέξουν τα πρόσωπα που θεωρούν καταλληλότερα ανάμεσα σε 1.168 υποψηφίους, για το Ευρωκοινοβούλιο.

Φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόστηκε και η επιστολική ψήφος, καθώς μέσω αυτής της δυνατότητας ψήφισαν 178.800 πολίτες σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο.