Κατέθεσαν στεφάνια οι μαθητές για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)

Κατάθεση στεφάνων για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από μαθητές σχολείων της Καρδίτσας, στο άγαλμα του Καραϊσκάκη στην κεντρική πλατεία.

Ο μαθητικός κόσμος κατέθεσε στεφάνια αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του 1821. Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, τμημάτων Αναπήρων πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Κ.Ε.Σ.Ν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος, Πρόεδρος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ανέφερε ότι η ημέρα της 25ης Μαρτίου έχει καθιερωθεί για το έθνος μας ως διπλή γιορτή. «Αφενός γιορτάζουμε την Ενσάρκωση του Θεανθρώπου, του Χριστού, και τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου, και αφετέρου την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Μια γιορτή με πολλαπλά μηνύματα και παράλληλα σμυβολισμούς για τους αγώνες του Έθνους μας και τις θυσίες, με αγώνες ομαδικούς και προσωπικούς. Ζούμε σε μια εποχή με πάρα πολλές προκλήσεις. Επομένως, πρέπει να φυλάξουμε αυτά τα μηνύματα και όσο το δυνατόν να πορευόμαστε με την κληρονομιά των προγόνων μας. Χρόνια πολλά, ζήτω η 25η Μαρτίου, ζήτω το Έθνος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του, ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Πρόεδρος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, δήλωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη, διπλή εορτή, αυτή του Ευαγγελισμού και η ημέρα απελευθέρωσης της Εθνικής Παλιγγενεσίας. «Οι αγωνιστές του 1821 έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθεροι, να έχουμε αυτή την χώρα και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ως άξιοι συνεχιστές και απόγονοι αυτών των γενεών, και κοιτάζοντας στα μάτια τη νέα γενιά που βρίσκεται γύρω μας, έχουμε κάθε δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Βλέπουμε την ελπίδα, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις. Ο Νομός μας πέρασε μια δύσκολη χρονιά. Ύστερα τα πράγματα ομαλοποιήθηκαν. Εύχομαι σε όλους τους νέους και τις νέες καλή πρόοδο στη ζωή τους, να λάβουν τα μηνύματα των αγωνιστών και να τα εφαρμόσουν στη ζωή τους. Καλή πρόοδο στην Ελλάδα, ζήτω το Έθνος», συμπλήρωσε.