Την πλήρη χρηματοδότηση της εκπαιδευτικής τους πρακτικής ζητούν οι φοιτητές του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί και φέτος δίχως προβλήματα και στερήσεις κατά την θερινή περίοδο.
Γι’ αυτό τον λόγο, οι φοιτητές επιδιώκουν προσεχώς συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη, για την επίλυση του ζητήματος, δηλαδή την ενίσχυση του ποσού για την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών στην πρακτική τους.
Συγκεκριμένα, το χαμηλό ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ, όπως τονίζουν οι φοιτητές, είναι αρκετά χαμηλό και δεν επαρκεί για την εξασφάλιση της σίτισης, στέγασης και γενικότερα την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Οι φοιτητές σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι ο φετινός αριθμός των συμμετεχόντων είναι διπλάσιος, καθώς λαμβάνουν μέρος στην πρακτική άτομα τόσο από το 3ο έτος, όσο και από το 4ο έτος. Όπως προσθέτουν, η πρακτική χωρίζεται σε δύο περιόδους και κρίνεται υποχρεωτική για την συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών. Δύο από τους μήνες προβλέπεται να γίνονται σε πανεπιστημιακά δάση, ένας γίνεται την περίοδο του καλοκαιριού μετά το 3ο έτος, και ένας στο καλοκαίρι μετά το 4ο έτος.
Το κυρίαρχο πρόβλημα αποτελεί το διαθέσιμο χαμηλό ποσό των 15.000 ευρώ ενώ η Πρυτανεία ότι αδυνατεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές. Εάν τελικά το ποσό παραμείνει ως έχει, τότε θα είναι εις βάρος των φοιτητών διότι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν οι ίδιοι για τη σίτιση. Ας σημειώσουμε κιόλας πως ο αριθμός των φοιτητών θα φθάσει φέτος τους 140 συνολικά.
Σε χθεσινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Τμήματος, αποφάσισαν πως θα επιδιώξουν κατ’ ιδίαν συνάντηση εντός των επόμενων ημερών με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη.
Παράλληλα, προχώρησαν στη σύνταξη ψηφίσματος που αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Κάθε χρόνο γινόμαστε αθέμιτα οι πρωταγωνιστές σε ένα θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται ενός των σχολών μας. Μέσα στο ευρύτερο κλίμα υποβάθμισης της παιδείας και των διαρκών προβλημάτων που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση, βρισκόμαστε εκ νέου έκθετοι εξαιτίας της αναξιοπιστίας των αρμόδιων αρχών.