Ικανοποιητικά προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ύψος του 6ου Δημοτικού Σχολείου (φωτο)

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην έξοδο από την Καρδίτσα προς Μητρόπολη στο ύψος του 6ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίες έχουν αρχίσει από τις αρχές του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο «Νέο Αγώνα» ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας Τεχνικών Έργων, Παναγιώτης Σβερώνης, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε τρία στάδια, με τέτοιο τρόπο που θα ολοκληρώνεται κάθε τμήμα του δρόμου χωρίς να διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης του πρώτου τμήματος του δρόμου, αργότερα θα σπάσουμε το άλλο κομμάτι προς την οδό Σαρανταπόρου», σημείωσε.

Σχετικά με τον κυκλικό κόμβο, ο κ. Σβερώνης ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλη κατασκευή που θα αντικαταστήσει τον έως τώρα κόμβο τριγωνικού σχήματος, ο οποίος περιλαμβάνει πλέξεις κυκλοφορίας, ασάφεια στην πορεία των οχημάτων, μη ασφαλή κίνηση πεζών, ιδίως δίπλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Ιουνίου οι εργασίες άρχισαν με την κοπή και εκρίζωση τω δέντρων (λεύκες) που βρίσκονταν γύρω από τον υδατόπυργο, ενώ το περίπτερο που ήταν στο συγκεκριμένο σημείο μεταφέρθηκε στο απέναντι πεζοδρόμιο, μπροστά από το κοιμητήριο της Αγ. Παρασκευής.