Δεδουλευμένα και αποζημιώσεις ζητούν οι εργαζόμενοι της υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Καρδίτσας

Tα δεδουλευμένα τους από το 2014 διεκδικούν πρώην εργαζόμενοι – νυν συνταξιούχοι οι περισσότεροι- της υπό εκκαθάριση Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας.

Σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας έχει προγραμματιστεί η εξ αναβολής εκδίκαση της υπόθεσης αντικατάστασης του εκκαθαριστή την οποία ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι. Τη συμπαράσταση στον αγώνα των πρώην εργαζομένων εκφράζουν εκπρόσωποι σωματείων.

Θεωρούν ότι η εκκαθάριση έχει μείνει στάσιμη και δεν προχωρά η φάση της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας.

Επιδίωξη τους είναι να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Ένωσης και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις. Το συνολικό ποσό είναι αρκετά μεγάλο, συνυπολογιζομένων και των τόκων.

Κατά τους εργαζομένους, η Ένωση Αγροτιών Συνεταιρισμών κάποτε είχε σημαντικό και παρεμβατικό ρόλο. Με παρεμβάσεις και ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η ΕΑΣ οδηγήθηκε στη διάλυση ανοίγοντας το δρόμο στους ιδιώτες και στα ιδιωτικά κεφάλαια.