ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Φρεσκάραμε λίγο την ιστορία με την περίπτωση του άλλοτε πανίσχυρου… Θεσσαλάρχη Χουρσίτ Πασά και το θλιβερό του τέλος, αναλύσαμε τα δεδομένα στο φημισμένο πρωτάθλημα leoytsakos league όπου αύριο η Αναγέννηση δίνει ένα κομβικό παιχνίδι, πάμε να κλείσουμε την εβδομάδα με Μουντιάλ…

Στις αρένες των εμίρηδων και των αρπαχτικών της FIFA στο Κατάρ, παίζεται ποδόσφαιρο. Κι αυτά περι μποϊκοτάζ του στυλ “δεν το βλέπω” είναι τρίχες! Είναι κάτι σαν το “μποϊκοτάζ” που θα κάναμε στα Γερμανικά προϊόντα για να τιμωρήσουμε τον… Σόϊμπλε και τη Μέρκελ οταν ξεκινούσαν τα μνημόνια!

Τόσο μεγάλη επιτυχία είχε το μποϊκοτάζ τότε που, πέραν όλων των άλλων, γέμισαν τα βουνά (μεταξύ αυτών και τα δικά μας… απάτητα Αγραφα) με ανεμογεννήτριες! Το ματωμένο χλιδάτο πάρτι της FIFA και όλων των “κουταλοφόρων” δεν μποϊκοτάρονται με τη μη παρακολούθηση!

Όπως δεν είναι δυνατόν να σταματήσει τίποτα από τα στραβά που συμβαίνουν στον κόσμο μόνο με τον ακτιβισμό. Χρήσιμα είναι τα μηνύματα που περνάνε από διάφορες δηλώσεις, στάσεις και δράσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου απέναντι σ’ αυτό το έγκλημα που έγινε, αλλά δεν ιδρώνει τ’ αυτί κανενός μόνο μ’ αυτά!

Χασκογελάει ο Ινφαντίνο στα επίσημα όπως βλέπετε! Για να “γυρίσει ο ήλιος” και να έρθουν τούμπα τα πράγματα θέλει δουλειά πολλή και είμαστε (δυστυχώς) ακόμη πολύ μακριά απ’ αυτό…

Προσωπικά κι εγώ δεν βλέπω με την ίδια διάθεση που έβλεπα άλλα παλαιότερα Μουντιάλ, όμως σκεφτόμενος ότι κι αυτά τα άλλα δεν απήχαν πολύ σ’ ο,τι αφορούσε το πάρτι ρεμούλας που γίνεται και τώρα, έρχομαι λίγο στα ίσια. Η ίδια δουλειά γινόταν και τότε με σκοπό τη μάσα και την εξουσία!

Οι “μονομάχοι” τώρα στις… αρένες (αγωνιστικοί χώροι), είναι μια άλλη περίπτωση. Σίγουρα τυγχάνουν εκμετάλλευσης παρότι κάποιοι εξ αυτών είναι χρυσοπληρωμένοι επειδή κλωτσάνε καλά! Ωστόσο όλοι, μα όλοι, δίχως καμιά εξαίρεση χρησιμοποιούνται.

Ακόμη και οι διαχρονικά ενοχλητικοί τύπου Ντιέγκο, Καντονά (και πλήθος άλλων) που πήγαιναν κόντρα στο σύστημα, χρησιμοποιούνταν! Ζούμε άλλωστε σε συνθήκες τούρμπο καπιταλισμού, όπου όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με έναν και μόνο σκοπό: να αποδώσουν κέρδος!!!

Ας μας βρίζουν, αρκεί να πέφτει το… λιλί! Ολόκληρη σχολή μάρκετινγκ υπάρχει άλλωστε για την αρνητική διαφήμιση και πόσο αποδοτική είναι, μερικές φορές ακόμη περισσότερο κι από τη θετική!

Οπότε δεν θα αποκτήσουμε και καμία επιπλέον ενοχή τώρα επειδή τυγχάνει να βλέπουμε λίγη μπαλίτσα, έστω και σ’ αυτή την ΚΑΤΑΡαμένη διοργάνωση! Αλλωστε και η ίδια η μπαλίτσα, (το ποδόσφαιρο δηλαδή), χρησιμοποιείται. Δεν φταίει σε τίποτα…

Μόνο αν αλλάξουν όλα τα υπόλοιπα, θ’ αλλάξει και το ποδόσφαιρο. Πακέτο πάνε όλα στη ζωή…

—————————

Ερωτηθείς πως ευχχαριστιέται ο άνθρωπος, είπε: «Κερδίζοντας»

Βίας ο Πριηνεύς – Εκ των 7 Σοφών της αρχαίας Ελλάδας