Δεν ήρθε ακόμη η κορύφωση, χρειάζεται ψυχραιμία...

Νωρίτερα από το αναμενόμενο έχουμε φέτος την… εμφάνιση των ιώσεων, η έξαρση των οποίων σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλη Σπάνια οφείλεται στο γεγονός πως με τον covid και τα μέτρα ο κόσμος δεν είχε νοσήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Στην παρούσα φάση κυριαρχεί ο RSV κυρίως στα παιδιά μικρής ηλικίας. Όπως είπε ο κ. Σπάνιας μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία», ο RSV προσβάλλει κυρίως παιδιά ηλικίας έως 3 ετών, ωστόσο φέτος έχουν νοσήσει και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας επειδή δεν ήρθαν σε «επαφή» με τον συγκεκριμένο ιό τα προηγούμενα έτη λόγω των μέτρων.

Η έξαρση των ιώσεων και της γρίπης αναμένεται στα τέλη του μήνα- αρχές Φεβρουαρίου. Συνέστησε την τήρηση ορισμένων μέτρων όπως την αποφυγή συνωστισμού, το καλό πλύσιμο των χεριών, την καλή διατροφή, τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, ενώ σε ότι αφορά τα παιδιά οι γονείς να είναι πρωτίστως ψύχραιμοι όταν το παιδί νοσεί (καθώς μιλάμε για ιώσεις που υπήρχαν και προ της πανδημίας), να κρατούν τα παιδιά κάποιες ημέρες στο σπίτι και να ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών.
Κ.Π.