«Πήγαμε για τριήμερο αλλά μετανιώσαμε την ώρα και την στιγμή. Ένα 700αρι χαλαρά γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει αλλά και αν δεν τα έχεις δεν μπορείς πια να πατήσεις».

Την ίδια ώρα, το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας στα νησιά παραμένει το κόστος διαμονής αλλά και τα μεταφορικά, με εισιτήρια και καταλύματα να έχουν πάρει φωτιά, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην κάνουν διακοπές.

Δύσκολα θα βρει κάποιος διαμονή σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό που να κοστίζει κάτω από 110 ευρώ την βραδιά, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό κατάλυμα με τιμή μικρότερη, σε δημοφιλή νησιά όπως η Μήλος, η Σίφνος, η Φολέγανδρος, η Μύκονος ή η Σαντορίνη.

Την ίδια ώρα, η περίφημη επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού παραμένει σε μάλλον αστεία ποσά.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα νησιά το μέγιστο ποσό, για τον Αύγουστο, της επιδότησης φτάνει για 5στερο με πρωινό, τα 34,80 ευρώ, μόνο που τα 5στερα είναι ελάχιστα και τα περισσότερα είναι καταλύματα λίγων κλειδιών όπου η επιδότησή είναι το μέγιστο 30 ευρώ και αυτό για μόλις 6 βράδια στα νησιά, πλην των περιπτώσεων πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών που προβλέπονται περισσότερες διανυκτερεύσεις.