Στους Βαλκανικούς αγώνες βάδην που έγιναν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην παραλία της Γλυφάδας την Κυριακή 3 Απριλίου ο Παπαστεργίου Ανδρέας αναδείχθηκε τρίτος Βαλκανιονίκης και έκτος ο Αριστοτέλης Μπούσδας στην απόσταση των 10 Km Εφήβων.

Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από χώρες των Βαλκανίων στις κατηγορίες 20 Km και 35 Km Ανδρών – Γυναικών, 10 Km Εφήβων – Νεανίδων και 10 Km Παίδων – 5Km Κορασίδων.

Σε έναν ενδιαφέρον αγώνα βάδην με την συμμετοχή αθλητών από τις Βαλκανικές χώρες οι αθλητές του Φωκιανού Παπαστεργίου Ανδρέας και Αριστοτέλης Μπούσδας αγωνίσθηκαν στα 10 Km Εφήβων και κατάφεραν να αποδείξουν την αθλητική ποιότητα που έχουν σε μεγάλους αγώνες, προσθέτοντας μια ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό τους.

Ανδρέας Παπαστεργίου

Απέδειξε από την αρχή του αγώνα ότι ήταν ικανός να διεκδικήσει ένα μετάλλιο και το κέρδισε επάξια ξεδιπλώνοντας το αθλητικό ταλέντο του στο βάδην.
Στα 10χλμ. βάδην Ανδρών Κ20 νικητής αναδείχθηκε ο Τούρκος Μαζλούμ Ντεμίρ με 44.20 και ακολούθησε ο Μερτ Καχραμάν με 46.27. Ο Έλληνας πρωταθλητής της κατηγορίας Ανδρέας Παπαστεργίου δεν κατάφερε να πετύχει τον χρόνο που θα ήθελε, αφού προερχόταν από μια ίωση που τον κράτησε πίσω στις προπονήσεις, παρόλα αυτά κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας το χάλκινο Βαλκανικό μετάλλιο με χρόνο 47΄.50΄΄.
Σε δηλώσεις του ανέφερε

“Για μένα ήταν ένας δύσκολος αγώνας σήμερα γιατί είχε πολύ ζέστη. Είμαι ευχαριστημένος με την τρίτη θέση, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα είχα μια ίωση την οποία ξεπέρασα και κατάφερα να αγωνιστώ. Ήταν μια όμορφη διαδρομή, ίσως η πιο όμορφη που έχω πάρει μέρος και πραγματικά η διοργάνωση ήταν άψογη και ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Γλυφάδα“, είπε ο αθλητής.

Αριστοτέλης Μπούσδας

Το άλλο ταλέντο του Φωκιανού στο βάδην ο Αριστοτέλης Μπούσδας που αγωνίστηκε για δεύτερη φορά σε Βαλκανικούς αγώνες κατέλαβε την έκτη θέση στο πρωτάθλημα ύστερα από έναν συναρπαστικό αγώνα γι’ αυτόν κάνοντας χρόνο 51΄.54΄΄. Η βραχύχρονη προετοιμασία του στο βάδην λόγο σπουδών, του στέρησε μια καλύτερη θέση, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, μιας και εντάσσεται σταδιακά τις προπονήσεις με απώτερο σκοπό διεθνείς επιτυχίες.

Στόχος και των δύο Εφήβων αθλητών του Φωκιανού παραμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει στο Κάλι Κολομβίας με το όριο να είναι εφικτό και για τους δύο.
Οι άλλοι δύο αθλητές του Θανάση Δεληγιάννη δεν τερμάτισαν λόγο μιας αδιαθεσίας της Όλγας Φιάσκα και πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι για τον Ζαχαρία Τσαμουδακη.
Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κα Σοφία Σακοράφα.