Διεθνής ποδηλατικός γύρος- Καρδίτσα: Ο Βέλγος Λένερτ Τέγκελς νικητής του 3ου ΕΤΑΠ, τρίτος ο Έλληνας Ηλίας Περικλής

Ο 29χρονος Βέλγος Λένερτ Τέγκελς ήταν ο νικητής του 3ου ετάπ του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ο τερματισμός του οποίου έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.

Ο Έλληνας Περικλής Ηλίας

Τρίτος τερμάτισε ο Έλληνας ποδηλάτης Περικλής Ηλίας χαρίζοντας το πρώτο βάθρο στην ενθική ομάδα, με την πόλη του ποδηλάτου να υποδέχεται συνολικά 140 ποδηλάτες διεθνούς φήμης. «Έχω αγωνιστεί σε 8 διαφορετικές χώρες εκτός Βελγίου. Έχω αγωνιστεί σε Αφρική, Σερβία, Βοσνία. Αυτή η πίστα ήταν κάτι μοναδικό, μια εκπληκτική διαδρομή στη φύση και σε αρχαίους τόπους» δήλωσε στο «Νέο Αγώνα» ο νικητής του ετάπ.
Αύριο το πρωί θα γίνει από το ίδιο σημείο η εκκίνηση του 4ου ετάπ, με την Καρδίτσα να συμμετέχει ως μία από τις εννέα πόλεις της Ελλάδας που πρωταγωνιστούν στη διοργάνωση.
Σήμερα, όπως καταγράφει ο Νέος Αγών, η Καρδίτσα ζει στους ρυθμούς του αγώνα με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων (εδώ), στις οποίες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου.
Το 3ο έταπ- με συνολική απόσταση 171 χιλιόμετρα, ξεκίνησε από τους Δελφούς, ενώ οι συμμετέχοντες άρχισαν να τερματίζουν λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στην Καρδίτσα και αφού προηγήθηκε το ενδιάμεσο σπριντ στην περιοχή του Καλλιφωνίου. Μάλιστα στα τελευταία μέτρα, το ετάπ σημαδεύτηκε από την πτώση 9 αθλητών στο γκρουπ των προπορευομένων, μεταξύ των οποίων και του Άαρον Γκέιτ που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν πρωτοπόρος στη γενική κατάταξη και είχε τη «μπλε φανέλα».

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα