Την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου μεταφοράς νερού με κλειστό δίκτυο από τον ποταμό Καλέντζη στον Σοφαδίτη προωθεί ο Δήμος Παλαμά.
Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο έγκρισης των μελετών. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου, ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μόλις η Περιφέρεια εγκρίνει την Μελέτη, ο Δήμος θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του κρατικού προϋπολογισμού.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ και ο Δήμος είχε υποβάλλει τη σχετική μελέτη ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που υλοποιεί τη δράση από το πλαίσιο του ΠΔΕ.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Παλαμά, πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για τους αγρότες που αρδεύουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους στους Γοργοβίτες, το Μάρκο, τα Καλυβάκια, τον Παλαμά, την Αστρίτσα και το Ερμήτσι, βελτιώνοντας την άρδευση στις περιοχές αυτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.


150.000 κυβικά το 24ωρο

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, προβλέπεται η κατασκευή δύο αντλιοστασίων στο ύψος της Μυρίνης, που το καθένα θα έχει δύο αντλίες οι οποίες με κλειστό αγωγό μήκους 7 χλμ περίπου θα μεταφέρουν νερό στο Σοφαδίτη νότια και δυτικά των Γοργοβιτών.
Η δυνατότητα του αγωγού αυτού θα είναι να μεταφέρει 6.000 κυβικά μέτρα νερού την ώρα ή 150.000 κυβικά μέτρα το εικοσιτετράωρο.
Το σύστημα θα λειτουργεί με ηλεκτροβάνες οι οποίες θα ανοιγοκλείνουν μέσω τηλεχειρισμού ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργούν από μία έως και οι τέσσερις αντλίες ταυτόχρονα, ανάλογα με τις ανάγκες της άρδευσης.
Ακόμη, στο χώρο των αντλιοστασίων θα κατασκευαστεί και κτίριο υποσταθμού με τον ανάλογο εξοπλισμό.