Σε μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατέρχονται την επόμενη Παρασκευή 7 Νοεμβρίου οι εργαστηριακοί γιατροί της Καρδίτσας και όλης της χώρας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες υποχρεωτικές επιστροφές (clawback) που υποχρεώνονται να καταβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ.
Οι εργαστηριακοί γιατροί κάνουν λόγο για «καθεστώς οικονομικής δουλείας και εκμετάλλευσης» στο οποίο βρίσκονται με ευθύνη της Πολιτείας, όπως καταγγέλλουν. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά στις 7 Νοεμβρίου.
Μιλώντας στον “Νέο Αγώνα” ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Δημήτρης Παπούλιας, επισήμανε ότι στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι τέσσερις Ιατρικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας.
Σημείωσε ότι οι υπέρογκες υποχρεωτικές επιστροφές του clawback έχουν οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τα εργαστήρια, την ώρα που οι δαπάνες για τις διαγνωστικές και απεικονιστικές εξετάσεις των πολιτών στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα – εργαστήρια υπερβαίνουν το κρατικό κονδύλι που έχει οριστεί για τον σκοπό αυτό.
Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι οι εργαστηριακοί γιατροί βρίσκονται τα τελευταία χρόνια εγκλωβισμένοι σε ένα οικονομικό αδιέξοδο, το οποίο τους ακολουθεί και μετά την συνταξιοδότηση!
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου.
Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών











