Δήμος Καρδίτσας: Ανάδοχος για τις παρεμβάσεις ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών σε 24 σχολικά συγκροτήματα

Στην ανακήρυξη αναδόχου για το έργο των παρεμβάσεων βελτίωσης της προσβασιμότης και ασφάλειας στα σχολικά συγκροτήματα προχώρησε η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας, εγκρίνοντας το πρακτικό κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Το εργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 120.967,74 ευρώ με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 29%.

Το έργο που χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αφορά παρεμβάσεις σε 24 σχολικά συγκροτήματα.
Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις οδούς περιμετρικά των παρακάτω σχολικών συγκροτημάτων της Καρδίτσας: 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 7ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό, 10ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό, 14ο Δημοτικό, 18ο Δημοτικό, Εσπερινό Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο, 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, 1ο ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, 2ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ, στο ΙΕΚ, στον ΟΑΕΔ και στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα. Γίνεται: οριζόντια διαγράμμιση στο οδόστρωμα, κατακόρυφη σήμανση για υποχρεωτική μείωση ταχύτητας και παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η μείωση της ταχύτητας στους περιμετρικούς και γειτονικούς δρόμους των σχολικών και άλλων συγκροτημάτων, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και σπουδαστών.