Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού δασικών δρόμων στο Δήμο Καρδίτσας. Όπως ενημέρωσε σήμερα (28/5) το Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Αντωνίου απαντώντας σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θανάση Μακροστέργιου, το έργο έχει ήδη αναταθεί σε ιδιώτη και θα ξεκινήσει εργασίες σε σημεία που έχει δώσει η Πυροσβεστική και είναι μη προσπελάσιμα. Παράλληλα είπε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική έχει ξεκινήσει ενημέρωση στις κοινότητες για την πυροπροστασία.

Επίσης το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στον ιστό της Καρδίτσας στα μέσα Απριλίου μετά τις έντονες βροχοπτώσεις έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Ξυλομένος.
Απαντώντας ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, σημείωσε ότι ο αγωγός ομβρίων της πόλης έχει συγκεκριμένες δυνατότητες απορροής. «Όταν τα νερά που πέφτουν έχουν πολύ μεγαλύτερη απορροή, είναι φυσιολογικό τα φρεάτια να μην απορρέουν. Μόλις σταμάτησε να βρέχει δυνατά, γιατί το φαινόμενο κράτησε 20 λεπτά- μισή ώρα, έγινε κανονική απορροή. Έχουμε εντοπίσει τα σημεία που υπήρχαν προβλήματα και έχουμε πάει με τη ΔΕΥΑΚ αν χρειάζεται να γίνει κάποιο επιπλέον φρεάτιο για να βοηθήσει στην απορροή» είπε και πρόσθεσε: «Έχει γίνει υπεράνθρωπη προσπάθεια για τη ΔΕΥΑΚ να καθαριστούν όλα τα φρεάτια, βέβαια κάπροι είναι προβληματικά και τα έχουμε εντοπίσει για να αποκαταστήσουμε».
Κ.Π.