Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας: Ποδηλατόδρομος Ηρ. Πολυτεχνείου, Μουσικό Σχολείο, Ψηφιακά υδρόμετρα

Εντός του επόμενου δεκαημέρου θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης άδειας κυκλοφοριακής μελέτης, ώστε να ξεκινήσει το έργο.

Μουσικό σχολείο
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η κατασκευή και της αίθουσας συναυλιών στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας. Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το έργο, τονίζοντας ότι τέτοια αίθουσα δεν υπάρχει στην περιοχή της Π.Ε Καρδίτσας.

Ψηφιακά υδρόμετρα
Ο Δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, κατέθεσε στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ το έργο ύψους 6 εκ. Ευρώ που αφορά την εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων και είχε εγκριθεί από το πρόγραμμα «Τρίτσης». Όπως είπε, ο Δήμος είχε καλύψει το 85% της χρηματοδότησης που δικαιούνταν από το «Τρίτσης» και γι’ αυτό σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑ το έργο μεταφέρεται στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Τώρα, είπε ο κ. Τσιάκος, ο Δήμος θα επιδιώξει την ένταξη στο «Τρίτσης» του έργου αγροτικής οδοποιίας ύψους 4 εκ ευρώ που θα λύσει ολοσχερώς τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τον «Ιανό».

500.000 για τα ορεινά χωριά
Σύμφωνα με τον κ. Τσιάκο, πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί η εργολαβία για έργα ύψους 500.000 ευρώ στις ορεινές κοινότητες. Το ποσό, είπε, έχει κατανεμηθεί στο Δήμο από το Υπουργείο και ο Δήμος σε συνεργασία με τους Προέδρους και τους πολίτες θα αποφασίσει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.