Διονύσης Τσακνής και Κίτρινα Ποδήλατα τραγούδησαν για τους πλημμυροπαθείς (φωτο και video)

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Μήνυμα να μην ξεχαστούν οι πλημμυροπαθείς και ο Νομός Καρδίτσας έστειλαν σήμερα το βράδυ από τη κεντρική πλατεία της πόλης ο Διονύσης Τσακνής και τα Κίτρινα Ποδήλατα που ένωσαν τις φωνές τους με ντόπιους καλλιτέχνες στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσαν φορείς του νομού.

Σχεδόν δυο μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τοπικοί φορείς ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη συναυλία αυτή με σκοπό την αναδειξη των αιτημάτων των πλημμυροπαθών όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο πρόσφατο παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά.

Σήμερα το βράδυ ο Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης ανέβηκε στη σκηνή τραγουδώντας, όπως είπε, για τους συμπολίτες του που δοκιμάστηκαν.

“Είμαι στην πόλη μου, στο νομό μου, στα μέρη που μεγάλωσα και μου δημιουργούν μια θλίψη για την εγκατάλειψη και έναν θυμό”, τόνισε ο Διονύσης Τσακνής μιλώντας στο “ΝΑ” και συνέχισε “ταυτόχρονα όμως υπάρχει και μια ελπίδα ότι τα πράγματα αν είναι στα χέρια του κόσμου να παλέψει μπορεί να κερδηθούν”. Ο ίδιος τόνισε ότι ο νομός έχει καταστραφεί, ότι συγκλονίστηκε όλη η χώρα αλλά, όπως υποστήριξε, φαίνεται ότι για τους κυβερνώντες αυτό δεν σημαίνει τίποτα, αφού από τους πληγέντες, όπως υποστήριξε, ούτε οι μισοί δεν έχουν πάρει τη στοιχειώδη αποζημίωση των 6.600 ευρώ.

“Ας ελπίσουμε ότι εκδηλώσεις σαν αυτή, κινητοποιήσεις γενικότερες θα συμβάλουν οι άνθρωποι αυτοί να δικαιωθούν τουλάχιστον, γιατί να ανακτήσουν αυτά που είχαν είναι δύσκολο” κατέληξε ο κ. Τσακνής.

Τη συναυλία διοργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά και ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαμά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, το Σωματείο Εργαζομένων Κ.Υ. Νόμου Καρδίτσας, οι Συνταξιούχοι του ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας. Συμμετείχε και είχε τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.