Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με τις Αρχές να αναλύουν μεθοδικά τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους και να προχωρούν σε νέες αποκαλύψεις για τους δύο συλληφθέντες αλλά και τα πρόσωπα – κλειδιά στην εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη δύο αδελφών, 40 και 48 ετών, οι οποίοι πήραν το Σάββατο (29/4) προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη (3/5).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ μια ημέρα νωρίτερα, αλλά το σχέδιό τους απέτυχε επειδή ο δημοσιογράφος έφυγε από το σπίτι του μισή ώρα νωρίτερα από το καθιερωμένο.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση γνωρίζουν, επίσης, για το σκούτερ αλλά και το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες του στυγερού εγκλήματος -στοιχεία που τους βοήθησαν να συνθέσουν το παζλ των όσων διαδραματίστηκαν τον Απρίλιο του 2021.

Το βαν που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ / CNN Greece

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών ακόμη προσώπων, που σύμφωνα με τις Αρχές φαίνεται να είχαν ρόλο στη δολοφονία -όμως δεν βρέθηκαν τα στοιχεία εκείνα που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη με έκδοση ενταλμάτων.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ονόματα είναι και αυτό ενός έγκλειστου στις φυλακές, με το εν λόγω πρόσωπο να μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών και να ερευνάται ακόμη και η περίπτωση να ήταν στην ομάδα του ηθικού αυτουργού.

Την ίδια ώρα, η εξέταση των τηλεφώνων των δύο συλληφθέντων αποκάλυψε ουσιαστικά στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες για 48 ώρες είχαν αφήσει τα κινητά τους τηλέφωνα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να τα χρησιμοποιήσουν καθόλου ενώ εξακριβώθηκε ότι τα τρία πρόσωπα, που μνημονεύονται στη δικογραφία είχαν αγοράσει την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, «πακιστανικά τηλέφωνα», τα οποία κατέληξαν και στα χέρια των εκτελεστών.

Η ύπαρξη του λευκού βαν, ήταν αυτή που στην ουσία σχεδόν δύο μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, αποκάλυψε την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων, καθώς από την πινακίδα κυκλοφορίας ήταν ξεκάθαρο σε ποια εταιρεία ανήκει.

Όταν μάλιστα, κλήθηκε πριν από 20 ημέρες, αρχικά στο Ανθρωποκτονιών, για να δώσει εξηγήσεις ένας από τους δύο συλληφθέντες, που ήταν και ο οδηγός, παραδέχτηκε ότι ανήκει στην εταιρεία της συζύγου του και ότι το οδηγεί μόνο ο ίδιος.

Δεν μπορούσε, όμως, να δώσει καμία πειστική απάντηση για ποιο λόγο βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τις επίμαχες 48 ώρες της δολοφονίας του.

Οι αξιωματικοί, μάλιστα, του Ανθρωποκτονιών πήραν κατάθεση και από άλλους υπαλλήλους της συγκεκριμένης εταιρείας που ανήκει το βαν και όλοι κατέθεσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα το οδηγούσε πάντα και μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο που συνελήφθη.

Το «χαρτί» της Europol

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρτιά στην εξιχνίαση μεγάλων υποθέσεων ενεργοποιεί η Ελληνική Αστυνομία για να καταφέρει να βρει στοιχεία και για τα άλλα τρία άτομα τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, όμως μέχρι και σήμερα το αποτέλεσμα των ερευνών ήταν φτωχό και δεν βρέθηκαν ικανά ντοκουμέντα ώστε οι αρχές να προχωρήσουν σε ένταλμα σύλληψης.

Ήδη έχει λοιπόν ζητηθεί από τη Europol η συνδρομή της καθώς το τελευταίο διάστημα αξιωματικοί της έχουν καταφέρει να σπάσουν διαδικτυακές επικοινωνίες και να φέρουν στην επιφάνεια sms και συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα σε διαδικτυακούς τόπους τους οποίους δεν μπορούν να ανιχνεύσουν οι παραδοσιακές μέθοδοι παρακολούθησης.

Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό ενώ το αποτέλεσμα αναμένεται σε λίγους μήνες. Άλλωστε η μέχρι τώρα έρευνα της αστυνομίας έδειξε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο για τις επικοινωνίες τους.

Προσπαθούσε να χτίσει άλλοθι

Την ίδια ώρα όπως φαίνεται και από τη δικογραφία ένας από τους δύο κατηγορούμενους προσπαθούσε ακόμα και λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του να χτίσει άλλοθι, καθώς ο κλοιός στένευε, και επικοινώνησε με στενό συγγενή του, προσπαθώντας να υπάρχει καταγραφή ότι πράγματι στην περιοχή του Αλίμου η εταιρία καθαρισμού στην οποία ανήκει το βαν των συλληφθέντων έχει συνάψει συνεργασία με κάποια κτήρια της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο διάλογος έχει ως εξής :

Κατηγορούμενος: « μα ο Σ. έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια».

Συγγενής: «στον Άλιμο; Όχι κάλε ποιος τα λέει αυτά;»

Κατηγορούμενος: «εγώ ποιος τα λέει. Έχει πάρει δουλειά από εκεί»

Συγγενής: «εγώ δε νομίζω ότι υπάρχουν δουλειές εκεί, στο λέω εγώ είναι σίγουρο»

Πηγή:cnn.gr