Αιχμηρός και καυστικός ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας που βρέθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας. Όπως είναι γνωστό, αναρρώνει από το ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του εν ώρα εργασίας στα αμπέλια του, κάτι που δεν του επιτρέπει να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.
Ωστόσο, δεν μπορούσε να καθίσει σπίτι.
Ήθελε να πάρει μια… γεύση από το πανθεσσαλικό μπλόκο και φυσικά να τονώσει το ηθικό των συναδέλφων του, που βρίσκονται επί δυο εβδομάδες στο δρόμο. «Δεν μπορούσα να μην έρθω και σέρνοντας θα ερχόμουν» είπε.

Κάλεσε μάλιστα όλους τους αγρότες να ξεσηκωθούν. «Να ξεσηκωθεί όλη η αγροτιά για να δώσει η κυβέρνηση λύσεις στα προβλήματα. Η κυβέρνηση να δεχτεί να γίνει η συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο. Να σηκωθεί όλη η αγροτιά από τον καναπέ, γιατί θα τον πάρουν και αυτόν».
Κουβαλώντας στην πλάτη του χρόνια εμπειρίας, υπογράμμισε ότι η ζωή είναι δύο πράγματα: η δουλειά και ο αγώνας.

«Να δουλεύεις για να ζήσεις. Αν δουλεύεις χωρίς να παίρνεις αυτά που πρέπει τότε πρέπει να αγωνιστείς. Δουλειά και αγώνας, αγώνας, αγώνας» είπε.

Είναι άλλωστε από τους ανθρώπους που εκτός από το Νομό, «περπάτησε» όλη τη χώρα βάζοντας γερά θεμέλια στο αγροτικό κίνημα.

Γερό σκαρί και φίλος ο Βαγγέλης, του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή εκεί που ο ίδιος είπε: στη δουλειά και τον αγώνα…
Κ.Π.