Δρ Δημ. Σταυρίδης για έξαρση σε τριζόνια και κατσαρίδες: Έχει διαταραχθεί η τροφική αλυσίδα από την κλιματική αλλαγή (video)

Σε έξαρση και ο δάκος στην ελιά

Έχει διαταραχθεί η τροφική αλυσίδα λόγω της κλιματικής αλλαγής, των ήπιων χειμώνων και του καύσωνα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε έξαρση σε κάθε λογής έντομα όπως το τελευταίο διάστημα σε κατσαρίδες και τριζόνια ή γρύλους υποστήριξε ο Δρ Εντομολογίας- Φυτοπαθαολογίας και Διευθυντής Γεωργικής Οικονομίας της περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτρης Σταυρίδης, μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας”.

Ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ακόμη πως οι γρύλοι και τα τριζόνια είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο και προκαλούν ελάχιστες ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ όταν έχουμε έξαρση στον πληθυσμό τους κανιβαλίζουν. “Ευτυχώς δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί κηλίδες από ακρίδες που είναι επιζήμιες για τις καλλιέργειες” ανέφερε ο κ. Σταυρίδης, επισημαίνοντας ωστόσο πως έχουμε έξαρση στο δάκο στις ελιές και για αυτό έχει ξεκινήσει πρόωρα ο δολωματικός ψεκασμός

Τέλος σημείωσε πως παρακολουθείται στενά το θέμα του ρόδινου και πράσινου σκουληκιού στις καλλιέργειες βαμβακιού, έχουν στηθεί παγίδες και οι αγρότες πρέπει να τις παρακολουθούν και όταν στις 100 βρίσκουν σκουλήκια σε πληθυσμό πάνω από πέντε πρέπει να ξεκινούν ψεκασμούς

Δρ Δημ. Σταυρίδης για έξαρση σε τριζόνια και κατσαρίδες: Έχει διαταραχθεί η τροφική αλυσίδα από την κλιματική αλλαγή (video)