Δράση πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος, στηρίζει την καμπάνια η δις πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Προληπτική εξέταση σπίλων (ελιών) για τους δημότες της Καρδίτσας διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας στις 18 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο του «ΔΕΡΜΑΪΟΣ», την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος που έχει θεσπίσει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ).

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου από τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στα γραφεία του, παρουσία της Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτριας Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, η οποία στηρίζει τη δράση ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος.

Στην αρχή της συνέντευξης μίλησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Θωμάς Σίμος, ο οποίος τόνισε ότι η δράση για τον καρκίνο του δέρματος αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις και ομιλίες που διοργανώνει ο Σύλλογος και προωθούν την εξωστρέφεια και αφορούν επίκαιρα ιατρικά θέματα. Έπειτα τον λόγο πήρε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Δημήτρης Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι στην προσπάθεια του Συλλόγου είναι σημαντική η συμμετοχή της πρωταθλήτριας Αντιγόνης Ντρισμπιώτη ως πρέσβειρα επικοινωνίας. «Πέρα από τους αγώνες που έχει δώσει με επιτυχία στον αθλητικό στίβο, φαίνεται ότι έχει μια τεράστια ανθρωπιά. Ένας εξαίρετος άνθρωπος που στηρίζει την προσπάθειά μας», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Νικόλαος Ρωτσιάμης, Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και δερματολόγος, ανέφερε ότι η ΕΔΑΕ έχει θεσπίσει τον Μάιο ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος, γι’ αυτό και έχει επιλεχθεί το όνομα ΔΕΡΜΑΪΟΣ. «Εμείς οι Έλληνες ζούμε σε μια χώρα με έντονη ηλιοφάνεια. Ως γνωστό, ο ήλιος συμβάλλει καθοριστικά τόσο στη σωματική, όσο και στη ψυχική ευεξία του ανθρώπου. Αν όμως εκτιθόμαστε αλόγιστα στον ήλιο και χωρίς προστασία, όσο καλός είναι τόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει για το δέρμα μας. Για αυτό το λόγο λοιπόν, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδυάσει τον ήλιο με τη θάλασσα. Ωστόσο, ο ήλιος είναι παντού, πόσο μάλλον στην Καρδίτσα που είναι κατ’ εξοχήν αγροτική πόλη, καθώς οι περισσότεροι συμπολίτες μας εκτίθενται απότομα και άναρχα. Για πρώτη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος σε συνεργασία με την ΕΔΑΕ, συμμετέχει ενεργά σε αυτή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος. Διοργανώνει μια σειρά από δράσεις οι οποίες θα κορυφωθούν στις 18 Μαΐου θα βρισκόμαστε στην κεντρική πλατεία της πόλης από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, όπου θα ενημερώνουμε και θα εξετάζουμε δωρεάν τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ο κ. Ρωτσιάμης, ευχαρίστησε θερμά τόσο εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου όσο και της ΕΔΑΕ την δις πρωταθλήτρια στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία όπως πρόσθεσε, με χαρά υποδέχθηκε την πρόσκληση να αποτελέσει κεντρική πρέσβειρα τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. «Θεωρούμε ότι οι αθλητές αποτελούν ένα από τα καλύτερα πρότυπα στην κοινωνία, για τους νέους και για τους υπόλοιπους. Οπότε η συνεισφορά της είναι σημαντική. Την ευχαριστούμε διπλά, γιατί είμαστε σε μια ολυμπιακή χρονιά και όπως ξέρουμε το πρόγραμμά της είναι φορτωμένο. Παρόλο που με χαρά δέχθηκε να συμβάλλει σε αυτή την καμπάνια», συμπλήρωσε.

Πρέσβειρα της δράσης η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Από την πλευρά της, η δις πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε ότι αποτελεί τιμή και χαρά που συμμετέχει σε αυτήν καμπάνια πρόληψης για τον καρκίνο του δέρματος. «Πρόκειται για την καμπάνια ΔΕΡΜΑΪΟΣ που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια, για την προστασία του δέρματος, των ανθρώπων που βρίσκονται στον ήλιο κάθε μέρα. Ως αθλήτρια και ως πρότυπο, θεωρώ ότι εμείς οι αθλητές χρειαζόμαστε αντηλιακό χειμώνα και καλοκαίρι. Αν δείτε το χρώμα μου είναι διαφορετικό στην προπόνηση, γιατί είναι αναγκαστικό, ένα βασικό χαρακτηριστικό. Είναι σημαντικό για το πρόσωπο το χειμώνα, για το σώμα το καλοκαίρι, για τις εργασίες που κάνουμε έξω, για τους αγρότες μας που βγαίνουν αλόγιστα στον ήλιο. Είναι μεγάλη χαρά η συμμετοχή μου διότι θα έρθει ο κόσμος στην πλατεία και θα εξεταστεί δωρεάν, θα τους δώσει ένα κίνητρο να μάθουν πως χρησιμοποιείται το αντηλιακό χειμώνα – καλοκαίρι», κατέληξε.