Στη μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν περισσότεροι από 200 Καρδιτσιώτες συνταξιούχοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνταξιουχικών οργανώσεων του Νομού.

Τέσσερα λεωφορεία αναχώρησαν χθες το πρωί από το άγαλμα του Καραϊσκάκη, όπως και δεκάδες άλλα από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, με τους απόμαχους της εργασίας να απαιτούν την επιστροφή όσων τους έχουν αφαιρεθεί τα τελευταία χρόνια.

Βασικά αιτήματα των συνταξιούχων είναι η κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου, καθώς επίσης και η επιστροφή όλων των ποσών που περικόπηκαν κατά τα χρόνια των μνημονίων σε επικουρικές – κύριες συντάξεις και στην υγεία.

Η κινητοποίηση των συνταξιούχων ξεκίνησε με συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με κεντρικό σύνθημα «ούτε αναβολή, ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί» στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι συνταξιούχοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα, αλλά και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Νοέμβρη.