Δυνατό τεστ στο Αλκαζάρ με γεύση πρωταθλήματος για την ΑΣΑ

Το στιγμιότυπο είναι απο την αναμέτρηση της ΑΕΛ και της Αναγέννησης την χρονιά που πέρασε στο Αλκαζάρ (0-0). Διακρίνονται μεταξύ άλλων οι Πλέγας Ογκμποε και Λαγός. Ο πρώτος από τα "κιτρινόμαυρα" θα φοράει πλέον τα "βυσσινί", ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν σε ΑΕΛ και ΑΣΑ αντίστοιχα...

Σήμερα το απόγευμα με ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι και μια… πρόγευση πρωταθλήματος, η Αναγέννηση ανοίγει τον κύκλο των φιλικών, ένα μήνα μετά την έναρξη της προετοιμασίας της…

Το συγκρότημα της Καρδίτσας αγωνίζεται στο Αλκαζάρ της Λάρισας απέναντι στην ΑΕΛ και αυτό το ματς θα είναι το πρώτο αφού ως γνωστόν το προγραμματισμένο για την περασμένη Τρίτη φιλικό με τα Τρίκαλα αναβλήθηκε.

Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο τεστ για τον Περικλή Αμανατίδη και τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια καλή ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να ξεφύγουν από τις προπονήσεις, να παίξουν απέναντι σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Βέβαια όπως το χουμε επισημάνει πολλές φορές τέτοιοι αγώνες δεν προσφέρονται για ασφαλείς εκτιμήσεις σχετικά με την εικόνα που θα έχουν οι αγωνιζόμενοι την ώρα των επίσημων υποχρεώσεών τους.

Ωστόσο προσφέρονται για συμπεράσματα της τεχνικής τους ηγεσίας σχετικά με το επίπεδο της προετοιμασίας και της συνοχής των ομάδων τους. Ειναι προτιμότερο θα λέγαμε, σε τέτοιες αναμετήσεις που διεξάγονται το καλοκαίρι, να εμφανίζονται λάθη και ατέλειες πάνω στις οποίες θα δουλεύουν οι αρμόδιοι για να παρουσιάσουν την καλύτερη δυνατή εικόνα στο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να μην επιδέχεται βελτίωση κι αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η προετοιμασίας της. Αλλιώς θα πήγαιναν από τις διακοπές απευθείας στις επίσημες διοργανώσεις.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια το σημερινό φιλικό έχει και τον χαρακτήρα της Θεσσαλικής κόντρας που πάντα και σε οποιοδήποτε επίπεδο παρουσιάζει ενδιαφέρον.

ΣΤΙΣ 6 μ.μ. Η ΕΝΑΡΞΗ
Η Αναγέννηση ολοκλήρωσε τον κύκλο των προπονήσεων της εβδομάδας προσαρμόζοντας αναλόγως το πρόγραμμα για τις ανάγκες της σημερινής αναμέτρησης. Ειναι δηλαδή κάτι σαν μια πρόβα πρωταθλήματος για όλους.

Ο Περικλής Αμανατίδης αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για να δει σε ποια κατάσταση βρίσκονται και ποια είναι η αγωνιστική συμπεριφορά του συνόλου.

Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστει να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.