«Μπορεί να έκανε ζημιά αλλά εκείνη το εκλάμβανε ότι έκανε κάτι καλό» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο δικηγόρος της 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου, που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έκδοσης 68 εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε συνολικά σε βάρος 48 ατόμων, για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, της δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου, παράβασης καθήκοντος και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Μιλώντας για την κατηγορούμενη πελάτισσά του, διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας, ο δικηγόρος Νίκος Αρβανιτάκης, χαρακτήρισε «τεράστια υπερβολή που θα αποδομηθεί» τις κατηγορίες.

«Δεν υπάρχουν καταθέσεις χρηματικών ποσών για την πελάτισσα που εκπροσωπώ, η οποία είναι καρκινοπαθής κι έμεινε εμβρόντητη από τις τόσο σοβαρές κατηγορίες σε βάρος της ενώ υποστηρίζει ότι τα κίνητρά της ήταν ανθρωπιστικά», είπε ο κ. Αρβανιτάκης.

«Μπορεί να εκανε κάποιο λάθος, λόγο της δοτικότητας, της κατάστασης της υγείας ή της παιδείας της», συμπλήρωσε ο δικηγόρος και συνέχισε: «Δωσαμε εξηγήσεις για το τι αφορούσε η δοσοληψία μεταξύ πέντε αδερφών που μεταφράζεται από τις αρχές ως «ύποπτες συναλλαγές. Να μην βαπτίζουμε βρώμικο χρήμα συναλλαγή μεταξύ συγγενικών προσώπων κάνοντας υποθέσεις και εικασίες», πρόσθεσε και μάλιστα προειδοποίησε ότι θα παραιτηθεί από την υπόθεση «εάν βρεθεί κατάθεση που λέει ότι κάποιος έδωσε λεφτά στην εντολέα μου».

Σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών, τον «πυρήνα» της ομάδας που είχε στήσει την απάτη αποτελούσαν 7 άτομα, εκ των οποίων οι 5 ήταν συγγενείς μεταξύ τους, ενώ οι άλλοι δύο ήταν συνεργάτες τους.
Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι 68 «εικονικές» δηλώσεις εμβολιασμού αφορούσαν τουλάχιστον 46 άτομα, από τις οποίες οι 22 περιελάμβαναν και τη 2η δόση του εμβολίου.

Πηγή :ΕΡΤ