*ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ…

Η περίπτωση των Τρικάλων και η περίπτωση της Καρδίτσας. Δύο όμοροι Νομοί, με παρόμοια δυναμική και όμως τα Τρίκαλα καταφέρνουν πάντα στις διεκδικήσεις να είναι κερδισμένα, γιατί απλά ακολουθούν την τακτική του «προλαμβάνειν» αντί του «θεραπεύειν» διεκδικούν με σθένος και μεθοδικότητα και οι πολιτικοί τους απολογούνται σε πολίτες που απαιτούν να εκπροσωπούν τα δίκια της τοπικής κοινωνίας…

Οι Τρικαλινοί λοιπόν με έξυπνη τακτική και μεθοδικότητα καταθέτοντας με πρωτοβουλία του δημάρχου έγκαιρα τεκμηριωμένες προτάσεις , επέτυχαν να είναι οι ευνοημένοι (μαζί με το Βόλο) της συγχώνευσης, αφού ο υπουργός καταργεί μεν ένα τμήμα τους ΤΕΙ το πολιτικών μηχανικών ΤΕ, το οποίο όμως υπολειτουργούσε , αφού υπάρχει παρόμοιο στη Λάρισα, αλλά προσθέτει διά της μεταφοράς από την Καρδίτσα ένα δυναμικό τμήμα το Διαιτολογίας- Διατροφολογίας με 900 ενεργούς φοιτητές, με κτιριακές υποδομές και εργαστήρια, ενώ συγχωνεύει άλλα δύο επιτυχημένα (Δασολογίας και Ξύλου και Επίπλου) της Καρδίτσας σε ένα.. Και το σημαντικότερο επέτυχαν να έχουν και έδρα σχολής, ώστε να διαθέτουν ακαδημαϊκή και οικονομική αυτοτέλεια, εν αντιθέσει με την Καρδίτσα που μένει χωρίς έδρα σχολής, «φτωχός συγγενής» στο ακαδημαϊκό γίγνεσθαι της Κεντρικής Ελλάδας.…

Παρακολουθώντας λοιπόν τις εξελίξεις μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου Γαβρόγλου, που –κατά κοινή ομολογία- αδικεί κατάφωρα την Καρδίτσα και ευνοεί σαφώς τα Τρίκαλα , θα ανέμενε κανείς η αντίδραση να προέλθει από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών της Καρδίτσας.. Φευ!

Πάλι οι Τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ανεβήκαν στα κεραμίδια». Ιδού λοιπόν οι δηλώσεις δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, εκ των οποίων ο ένας μάλιστα δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου αν μείνει ως έχει:

« Θα έλεγα να μην βιαστούμε, έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά μας. Κι εγώ δεν είμαι πλήρως ευχαριστημένος με αυτό το σχέδιο, και στη σύσκεψη που είχαμε με τον υπουργό Παιδείας δήλωσα πως αν μείνει ως έχει εγώ προσωπικά δεν θα μπορέσω να το στηρίξω, θα είμαι αρνητικός στην ψήφιση του. Είμαι πάντως αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε κάτι καλύτερο.»

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Λέσχη 97,6.

Επίσης ο Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς τους κυβερνητικούς βουλευτές, και οι εξετάσεις που δίνουμε θα πρέπει να οδηγήσουν σε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Είμαστε ακόμα στον σχεδιασμό του Υπουργείου, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και θα πρέπει να αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν. Με τη μέθοδο της πειθούς θα πρέπει να πετύχουμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα στον τελικό σχεδιασμό, ας κριθούμε λοιπόν από το τελικό αποτέλεσμα.»

Οι Τρικαλινοί βουλευτές λοιπόν έκαναν σύσκεψη με τον υπουργό και εξέφρασαν και τις αντιρρήσεις τους, πολύ ενωρίτερα από το καλοκαίρι, κατέθεσαν και προτάσεις και παρ’ όλα αυτά εμφανίζονται και δυσαρεστημένοι, ενώ ο δήμαρχος ετοιμάζει έκτακτη σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου, με προσκλητήριο πάλι σε όλους τους βουλευτές του Νομού, για να καθορίσουν την περεταίρω στάση διεκδίκησης .

Όσο για τους Καρδιτσιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκπέμψει «SILVER ALERT». Aναζητούνται δηλώσεις τους και ενέργειές τους… Καμία όχληση προς τον υπουργό, καμία αξίωση, καμία αντίδραση, καμία πρωτοβουλία από τη μεριά τους για συνάντηση στο υπουργείο, τώρα που «τρέχει» ο χρόνος για τη δημόσια διαβούλευση…

Εύλογα οι πολίτες της Καρδίτσας αγαναχτούν με τη στάση τους και έχουν κατακλύσει το τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας τις τελευταίες ημέρες με παράπονα για την ένοχη σιωπή τους, για την παθητικότητά τους που παραπέμπει στη ρήση «σφάξε μου αγά μου να αγιάσω»…

Ας γνωρίζουν λοιπόν οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές που ανάλογη παθητική στάση είχαν τηρήσει και στο κλείσιμο της σχολής Αστυφυλάκων, ότι ο Καρδιτσιώτης είναι και φιλότιμος αλλά και περήφανος και δεν δέχεται μαθήματα τοπικισμού από τους Τρικαλινούς. Ζητά έστω την ύστατη στιγμή να σώσουν τα προσχήματα…

«ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ»

(Στο σημερινό πρωτοσέλιδο του Νέου Αγώνα κάνει αναφορά και το thessaliatv.gr δημοσιεύοντας το κύριο άρθρο της εφημερίδας)