Έφθασε στον σταθμό του ΟΣΕ στην Καρδίτσα το πρώτο τρένο μετά την τραγωδία των Τεμπών (βίντεο)

Στις ράγες μπήκε σήμερα το επιβατικό τρένο στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα, με τη ζήτηση για τα πρώτα δρομολόγια να είναι μεγάλη από το κοινό της Καρδίτσας και συνολικότερα της Δυτικής Θεσσαλίας.

Έναν και πλέον μήνα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, επανεκκίνησε ο σιδηρόδρομος που εξυπηρετεί το κοινό των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα, με το πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 που καταλήγει στους σταθμούς των Παλαιοφαρσάλων, της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, ταξίδεψαν περί τους 170 επιβάτες.

Η αμαξοστοιχία έφθασε στον σταθμο του ΟΣΕ στην Καρδίτσα περί τις 12.35 το μεσημέρι, ενώ από το τρένο αποβιβάστηκαν 15 περίπου επιβάτες.

Στο πρώτο δρομολόγιο που αναχώρησε το πρωί από τον Σταθμό Λαρίσης για Καλαμπάκα ταξίδεψε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.