Θλίψη σκόρπισε στη Λάρισα η είδηση του θανάτου της σπουδαίας Λαρισαίας γλύπτριας αστικού τοπίου Νέλλας Γκόλαντα σήμερα το απόγευμα.

Η Νέλλα Γκόλαντα γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά είχε καταγωγή από τα Αμπελάκια, ενώ συνέδεσε το όνομά της με σπουδαία μνημεία στη Λάρισα όπως τον Γλυπτό Πηνειό και τα συντριβάνια που συνδέουν τις δύο πλατείες της Λάρισας μέσω του υγρού στοιχείου . Σπούδασε Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών χαρακτική, ψηφιδωτό και τέχνη του βιβλίου. Από νωρίς το ενδιαφέρον της στράφηκε στην αναμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος μέσω της τέχνης.

Δείτε την τελευταία της συνέντευξη στη Θεσσαλία τηκλεόραση στο Γιώργο Τραντα:

Συγκινητικός είναι ο αποχαιρετισμός του Βαγγέλη Κολώνα:

“ΕΦΥΓΕ “η ΝΕΛΛΑ ΓΚΟΛΆΝΤΑ… Η είδηση του ΘΑΝΆΤΟΥ της ΛΑΡΙΣΑΊΑΣ ΓΛΥΠΤΡΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΎ ΤΟΠΙΟΥ Νελλας ΓΚΟΛΆΝΤΑ Μ ένα Μάη ΒΟΥΡΚΩΜΕΝΟ και με βοριά ήταν μια είδηση που με ΠΆΓΩΣΕ.. Ήταν φίλη μου την ήξερα πολλά χρόνια και ήταν Γέννημα θρεμα της Λάρισας…Κόρη του ” γιατρου των φτωχών ΓΚΟΛΆΝΤΑ σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών ειδικεύτηκε στο ψηφιδωτό για να γίνει η μοναδική ΓΛΥΠΤΡΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ Τοπίου στην ΕΛΛΆΔΑ…Πόσο τυχαίο είναι που οι δύο ΝΟΜΠΕΛΊΣΤΕΣ ποιητες μας ΕΛΎΤΗΣ και ΣΕΦΈΡΗΣ θαυμασαν και μίλησαν εγκωμιαστικά για το έργο της…Αναμόρφωσε πολλές πλατείες όπως στο ΦΛΟΊΣΒΟ του Ν.ΦΑΛΗΡΟΥ στη Νέα Μάκρη ..Στη Λάρισα στη Πλατεία Ταχυδρομείου στην Πλατεία Μιχαήλ Σαπκα( Κεντρική Πλατεία) ο ΠΗΝΕΙΟΣ σημείο αναφοράς για την πόλη με προοπτική να ενωθεί με το Αρχαιο θέατρο δύο δίδυμες ΠΑΡΟΥΣΊΕΣ στην ΛΆΡΙΣΑ..Πρόσφατα βραβεύτηκε η πρόταση της εύχομαι να υλοποιηθεί…..Ο ποιητής του ΦΩΤΌΣ ο ΕΛΎΤΗΣ είπε “κι ένα πόντο πιο ψηλά να πάτε ανθρωποι, ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ θα σας πει ο ΘΕΌΣ..”. Η ΝΕΛΛΑ ΓΚΟΛΆΝΤΑ με το έργο της ανέβηκε στον Όλυμπο των ΑΘΑΝΆΤΩΝ…καλό ταξίδι Νέλλα

Έφυγε από τη ζωή η Λαρισαία «γλύπτρια αστικού τοπίου» Νέλλα Γκόλαντα που συέδεσε το έργο της με τη Λάρισα