«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΑΣΑ Κώστας Καπράνας

Θλίψη στη μεγάλη οικογένεια της Αναγέννησης και όχι μόνο σκόρπισε η είδηση ότι ο Κώστας Καπράνας, έφυγε το μεσημέρι του Σαββάτου από τη ζωή!

Νοσηλεύονταν τους τελευταίους μήνες στο ΙΑΣΩ δίνοντας γενναία αλλά άνιση μάχη με την επάρατο νόσο και τελικά λύγισε ξεψυχώντας με τους αγαπημένους του ανθρώπους να είναι δίπλα του μέχρι και την τελευταία του πνοή.

Ο Κώστας Καπράνας που “έσβησε” σε ηλικία 65 ετών, διατέλεσε πρόεδρος της Αναγέννησης από το καλοκαίρι του 1996 μέχρι το 2001 επενδύοντας πάρα πολλά χρήματα και προσωπικό χρόνο στην ομάδα την οποία επανέφερε σε χρόνο ρεκόρ στη Β’ Εθνική, πραγματοποιώντας ίσως τις σπουδαιότερες μεταγραφές στην ιστορία της.

Δεν γεύτηκε τη χαρά της ανόδου για μια σειρά από καταστάσεις που έπαιζαν ρόλο τότε στα κέντρα αποφάσεων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά η οικονομική του προσφορά μαζί με την τότε διοίκηση (Κώστας Κολοκύθας, Μάκης Μπριάνας, Σωτήρης Βητοβάρης, Κώστας Καντερές και άλλοι που πορεύτηκαν μαζί του), όχι μόνο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά υπήρξε από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) που έχουν καταγραφεί στα χρονικά.

Δημιούργησε από το μηδέν το προπονητήριο στο Ρούσσο (που δυστυχώς εγκαταλείφθηκε αργότερα) με χλοοτάπητα και προβολείς, υπηρέτησε την ομάδα με πολύ πάθος και αγάπη, αλλά στο τέλος έμεινε μόνος του όπως συνήθως – δυστυχώς –  συμβαίνει σ’ αυτόν τον σύλλογο και απογοητευμένος αποχώρησε.

Δεν έπαψε ποτέ, όμως, να ενδιαφέρεται για την ομάδα, ενώ το καφενείο που διατηρούσε στην Κουμουνδούρου, πέραν όλων των άλλων, αποτελούσε ένα μόνιμο ποδοσφαιρικό στέκι.

Ακόμη κι όταν διαγνώστηκε με καρκίνο δεν έχασε ποτέ την αισιοδοξία του και το πάλεψε μέχρι και το τέλος με γενναιότητα και αξιοπρέπεια!

Ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στα παιδιά του και στους κοντινούς του ανθρώπους.

Συλλυπητήρια από την Αναγέννηση

Η διοίκηση της Αναγέννησης εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία τονίζει:

«Η ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό του πρώην Προέδρου της ομάδας μας, Κώστα Καπράνα.

Η προσφορά του την τετραετία που υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου υπήρξε τεράστια, ενώ η αγάπη του για την ομάδα μας ήταν γνωστή σε όλους.

Σύσσωμη η οικογένεια της Αναγέννησης απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του».

• Πιο κάτω κάποιες από τις στιγμές του Κώστα Καπράνα, ως προέδρου της Αναγέννησης.

Από εκδήλωση της Αναγέννησης στο “Παυσίλυπο¨, όταν τιμήθηκε η “χρυσή ομάδα” του ’70 και τρεις πρόεδροι, ο Κώστας Ζάρρας, ο Θωμάς Δεληγιάννης και ο Κώστας Καπράνας.
Μαζί με τον Σωτήρη Βητοβάρη (πέρα από συνεργάτη επί σειρά ετών φίλο του) και τον Νίκο Γκαμπέτα σε συνέντευξη το 2000, όταν όλοι είχαν εγκαταλείψει το “καράβι”…
Με τον συνεργάτη του στην ΠΑΕ Αναγέννηση Κώστα Κολοκύθα το 1997 στα εγκαίνια του προπονητηρίου στο Ρούσσο.
Στο καφενείο του στην Κουμουνδούρου από το οποίο πέρασε όλο το… τοπικό ποδόσφαιρο!