«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός ΑΟΚτζής Θωμάς Τσέλιος

 Ένας ωραίος άνθρωπος της βιοπάλης που είχε αφήσει το δικό του στίγμα στην ιστορία του τοπικού ποδοσφαίρου με τη διαχρονική παρουσία και αγάπη που έτρεφε στον ΑΟΚ, “έφυγε” από τη ζωή.

Ο λόγος για τον Θωμά Τσέλιο που σε ηλικία 84 ετών “έσβησε” μετά από γενναία μάχη που έδινε με το πρόβλημα που είχε με την καρδιά του.

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΑΟΚ το 1966, θείος του πρώην προέδρου της ομάδας Σάκη Τσέλιου και συγγενής του Θωμά Τσέλιου που ήταν ο εμπνευστής της ίδρυσης και ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου.

Ο Θωμάς Τσέλιος σε αναμνηστική φωτογραφία τον αγαπημένο του ΑΟΚ σε πλήρη παράταξη, όρθιος και δεύτερος από αριστερά…

Από τα μάτια του πέρασε όλη η διαδρομή της θρυλικής ομάδας του ’60 και αργότερα του ’70, ήταν πάντα κοντά της, έζησε πολύ όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές. Από την άνοδο για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική, την πτώση στα μέσα της δεκαετίας του ’70, αλλά και την όμορφη παρένθεση του 1997 που οι “κυανόλευκοι” ανέβηκαν στην επαγγελματική τότε Γ’ Εθνική και έμειναν εκεί για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Διατέλεσε μέλος του συμβουλίου (το παρατσούκλι του ήταν “αρχηγός), δεν σταμάτησε να ενδιαφέρεται ούτε στα δύσκολα χρόνια της αφάνειας που ακολούθησαν στη Δ’ Εθνική και αργότερα στην πτώση στα τοπικά.

Ο Θωμάς ήταν σε όλη του τη ζωή προσιτός, καλοσυνάτος και αγαπητός στην κοινωνία της Καρδίτσας, άνθρωπος του μεροκάματου που δεν το ‘βαλε ποτέ κάτω ούτε όταν έχασε την αγαπημένη του σύζυγο Ελένη μόλις στα 47 της χρόνια! Μεγάλωσε με δύναμη ψυχής και αγώνα τα τέσσερα παιδιά του, τον Κώστα (που έκανε καριέρα ως μπασκετμπολίστας και πρόσφατα αγωνίστηκε και στην Αναγέννηση), τον Γιάννη, τον Παναγιώτη και τη Χρύσα.

Όπως εξομολογήθηκε ο γιος του Κώστας, η τελευταία του επιθυμία όταν τους μάζεψε λίγο πριν “φύγει” ήταν να πορευτούν σε όλη τη ζωή τους αγαπημένοι.

Η είδηση του χαμού του σκόρπισε τη θλίψη σε όσους τον γνώριζαν, στην οικογένεια του ΑΟΚ ιδιαίτερα στους παλιούς που τον έζησαν σε κάθε στιγμή της ομάδας.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 6 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους του, να τον θυμούνται και να τον τιμούν πάντα.

Θ.Κ.

Στην κεντρική ΦΩΤΟ αριστερά ο Θωμάς Τσέλιος με τον θρυλικό αείμνηστο Γιώργο Κοιλούκο πριν από ένα παιχνίδι του ΑΟΚ στο Στάδιο τη δεκαετία του ’70.