Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του ταρτάν στο Στάδιο

Εγκρίθηκε από τον τομέα Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η δυνητική χρηματοδότηση για την  ανακατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας λόγω θεομηνίας.

Ο δυνητικός προϋπολογισμού του έργου είναι ύψους έως 1.027.960 ευρώ.
Σχετικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε:

«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που διεκδικούσε η δημοτική αρχή εδώ και καιρό. Πλέον εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για να γίνει πράξη ένα μεγάλο έργο για τον αθλητισμό στην Καρδίτσα και ιδιαίτερα για τους αθλητές του Στίβου.

Όπως είναι ήδη γνωστό η δημοτική αρχή προχώρησε σε ανακατασκευή του χλοοτάπητα του δημοτικού σταδίου με πιστώσεις που είχε εξασφαλίσει απο τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη αμέσως μετά την καταστροφή του Ιανού.

Παραδώσαμε έτσι προς χρήση έναν αγωνιστικό χώρο σε εξαιρετική κατάσταση.  Στη συνέχεια διεκδικούσαμε και την συνολική ανακατασκευή του ταρτάν το οποίο θα πρέπει να κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και μεθόδους, ώστε και αντοχή στο χρόνο να έχει αλλά και κυρίως, να μπορεί η Καρδίτσα να διοργανώσει αγώνες στίβου στο υψηλότερο επίπεδο.

Με την έγκριση ουσιαστικά της χρηματοδότησης ύψους 1.027.960 ευρώ μπαίνουμε πλέον στην διαδικασία να υλοποιήσουμε και αυτό τον στόχο μας ώστε να στηρίξουμε τον ερασιτεχνικό αλλά και τον επαγγελματικό αθλητισμό της περιοχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό κ. Βρούτση για την θετική ανταπόκριση του και εκτιμώ ότι η όλη διαδικασία θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς».

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ
Ως ερωτηματικό βέβαια παραμένει η ημερομηνία έναρξης των όποιων εργασιών αφού θα πρέπει να διευθετηθούν και όλα τα γραφειοκρατικά. Ελπίζουμε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με τους αγώνες της Αναγέννησης τη νέα σεζόν…