Σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ 2023-2027 που υπέβαλλε η Ελλάδα, προς έγκριση στην Ε. Επιτροπή στις 30/12/2021, στο πλαίσιο της παρέμβασης της συνδεδεμένης στήριξης, όπως είναι γνωστό, έχει προβλεφθεί η χορήγηση στήριξης στους ακόλουθους τομείς/προϊόντα:
-Συνδεδεμένη στήριξη στοσκληρό σιτάρι.
-Συνδεδεμένη στήριξηστο μαλακό σιτάρι.
-Συνδεδεμένη στήριξηστο κριθάρι.
Λαμβάνοντας υπόψη ότιη σπορά για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες ξεκινά τοφθινόπωρο του 2022(ΟΣΔΕ 2023), σας γνωρίζουμε ότι οι εν δυνάμει δικαιούχοι των ανωτέρω ενισχύσεων για το έτοςυποβολής αιτήσεων ενίσχυσης 2023, θα πρέπει νατηρούν τον όρο επιλεξιμότητας που αφορά στηχρήση ελάχιστης ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου σποράς 18 κιλών ανάστρέμμα.
Κατά την τρέχουσα περίοδο 2015-2021, η συνδεδεμένη στήριξη στο σκληρόσιτάρι ανήλθε κατά μέσοόρο στα 6,8 ευρώ ανάστρέμμα, ενώ για την περίοδο 2023-2027 η σχεδιαζόμενη τιμή μονάδας τόσογια τη συνδεδεμένη στήριξη στο σκληρό και μαλακό σιτάρι όσο και στο κριθάρι ανέρχεται στο ποσότων 10 ευρώ ανά στρέμματουλάχιστον.
Οι σχετικές υπουργικέςαποφάσεις με όλες τις λεπτομέρειες εφαρμογής τωνσυνδεδεμένων ενισχύσεωνθα εκδοθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίαςέγκρισης του Στρατηγικού Σχεδίου της Ελλάδας απότην Ε. Επιτροπή.















