«Εμάς μας νοιάζει»: Mήνυμα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με το μήνυμα «Εμάς μας νοιάζει», ξεκινά η ενημερωτική καμπάνια της Περιφέρειας Θεσσαλίας -Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Από σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στα Διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα αναρτώνται γιγαντοαφίσες για τη διάδοση του μηνύματος στήριξης και αλληλεγγύης και την αυτονόητη υπενθύμιση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης προς όλες τις γυναίκες θύματα. Επιπλέον την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, τα Διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων φωτίζονται πορτοκαλί.

Η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, γενική-οικογενειακή γιατρός Λία Ρογγανάκη δηλώνει: «Αν μας νοιάζει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, πρέπει να απομυθοποιήσουμε τα στερεότυπα μέσα από τα οποία διαστρεβλώνουμε τον κόσμο. Αν μας νοιάζει, πρέπει να δεχτούμε τις νέες εξελίξεις της κοινωνίας που θέλουν την γυναίκα στη δημόσια σφαίρα και να ξεπεράσουμε τα αναχρονιστικά πρότυπα γυναικών μιας άλλης εποχής. Αν μας νοιάζει η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πρέπει να ξεριζώσουμε τις αιτίες της έμφυλης βίας, με θεμέλιο τον σεβασμό, που πηγάζει από τη γνώση. Εμάς μας νοιάζει, εσάς;»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τις γυναίκες θύματα βίας χρηματοδοτώντας τη λειτουργία 2 Ξενώνων Φιλοξενίας σε Λάρισα και Βόλο και 3 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.