Την Κυριακή το απόγευμα η Αναγέννηση δίνει το τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου, απέναντι στην Ξάνθη, στο φινάλε του πρωταθλήματος της super league 2.

Αν και στις τελευταίες παρουσίες της δεν έχει να επιδείξει καλό απολογισμό σε αποτελέσματα, εντούτοις παραμένει στο γκρουπ των πρωτοπόρων και θα κλείσει τη χρονιά μέσα στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα! Εχοντας 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες (εκ των οποίων οι 6 στο τελευταίο άσχημο σερί!) και ενεργητικό 48 βαθμούς, οι οποίοι ενδεχομένως αύριο να γίνουν περισσότεροι.

Μιλάμε, λοιπόν, για μια πορεία που αναμφίβολα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακή, πολύ περισσότερο, αν τη συγκρίνουμε με άλλες που έχει κάνει η ομάδα στο εν λόγω πρωτάθλημα στο παρελθόν. Με εξαίρεση την περίοδο 2013-2014 (με 14 ομάδες σε κάθε όμιλο) όπου τερμάτισε στην 5η θέση χάνοντας στις λεπτομέρειες την είσοδό της στα play off της ανόδου), ουδέποτε από το 1993 και μετά η Αναγέννηση κατόρθωσε να καταγράψει τέτοιες επιδόσεις!

Μάλιστα ποτέ, εδώ και 30 χρόνια, δεν έθεσε ευθέως (όχι μόνο στα λόγια αλλά και στις πράξεις με την οργάνωση αλλά και τις μεταγραφικές της κινήσεις) στόχο ανόδου στην πρώτη εθνική!

Το άσχημο σερί, λοιπόν, των τελευταίων αγωνιστικών, μέσα σε μια χρονιά που είχε απ’ όλα δεν μπορεί να διαγράψει όλα όσα ζήσαμε, το αντίθετο μάλιστα, μπορεί ν’ αποτελέσει τη βάση για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια!

Να μην ξεχάσουμε πως στο μεγαλύτερο διάστημα η Αναγέννηση πρωταγωνίστησε, σημείωσε σπουδαίες νίκες, έφθασε στους “8” του Κυπέλλου και το πιο σημαντικό, ενεργοποίησε τον κόσμο της που έγινε σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα με τη μαζικότητα και τις εκδηλώσεις του στο Στάδιο. Σε ενα περιβάλλον αποθαρρυντικό με πολλά προβλήματα και περιορισμούς από την πανδημία!

Αξίζουν, λοιπόν, το χειροκρότημα, όλοι όσοι τα τελευταία δύο χρόνια έβαλαν πολλή πλάτη και στήριξαν ώστε να φύγει η ομάδα από το καθεστώς της απόλυτης ανυποληψίας στην οποία βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της και να επανέλθει στο ρόλο της πρωταγωνίστριας!

Με πρώτο βεβαίως τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος ηγήθηκε όλης αυτής της προσπάθειας που οδήγησε στην ολική επαναφορά του συλλόγου από την αφάνεια στο προσκήνιο!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Υστερα από πολλά χρόνια, λοιπόν, θέριεψε και με το παραπάνω η προσδοκία για το μεγάλο άλμα. Για το σβήσιμο του προαιώνιου καημού για την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της χώρας! Σε συνθήκες βέβαια πολύ δύσκολες και με μια απαράδεκτη δομή πρωταθλήματος όπου οι ανευθυνοϋπεύθυνοι έφθασαν στο σημείο να δίνουν μία μόλις θέση ανόδου και μάλιστα μέσω μπαράζ, κάτι που δεν είχε γίνει !!!

Απ’ αυτή τη χρονιά η Αναγέννηση μπορεί να πάρει όλα τα καλά, να διορθώσει τις όποιες ατέλειες υπήρξαν, να σχεδιάσει με σοβαρότητα την υπόστασή της και να στηριχτεί ακόμη περισσότερο από την πόλη.

Αν συμβούν όλα αυτά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μπορεί η νέα αγωνιστική σεζόν να δώσει ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις…
Θ.Κ.