Ενημερωτική εκδήλωση από τους «Φίλους του Παυσιλύπου» για το πρωθούμενο έργο ανάπλασης

«Το Παυσίλυπο έχει ανάγκη από συντήρηση και εμπλουτισμό του πρασίνου, όχι από έργο που θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του»

Την πεποίθησή τους ότι το προωθούμενο έργο της ανάπλασης του Παυσιλύπου θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του αστικού Πάρκου- σημείου αναφοράς της Καρδίτσας εξέφρασαν για ακόμη μια φορά σήμερα το πρωί οι «Φίλοι του Παυσιλύπου» στην ενημερωτική εκδήλωση- συζήτηση που διοργάνωσαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα της ΤΕΔΚ στην Καρδίτσα.

Κύριοι εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Στέφανος Ζαφειρόπουλος Αρχιτέκτονας με θέμα «το χρονικό μιας προαναγγελθείσας καταστροφής», Κώστας Τσιμπούκας Αρχιτέκτοντας με θέμα «διαπιστώσεις- επισημάνσεις πάνω σε μια προβληματική μελέτη», Γιώργος Μπαρμπούτης Πολιτικός Μηχανικός με θέμα «τεχνικά στοιχεία μιας υπερπολυτελούς αλλά και ελλειπούς μελέτης» και Νίκος Παληχωρίτης Δασολόγος με θέμα «το πράσινο για την ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών».

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης – συζήτησης, έγινε παρουσίαση της μελέτης και ακολούθως οι ομιλητές ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους εναντιώνονται στο προωθούμενο έργο, το οποίο χαρακτηρίζουν φαραωνικών διαστάσεων. Υπογράμμισαν ότι ξεπερνά κατά πολύ τις πραγματικές ανάγκες του πάρκου και οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην σωστή και επαρκή συντήρηση αλλά και στον εμπλουτισμό του πρασίνου.
Oι «φίλοι τους Παυσιλύπου» σημειώνουν ότι όσο «φανταχτερά και αν είναι τα ιλουστρασιόν φωτορεαλιστικά, όσο εντυπωσιακές κι αν είναι οι μακέτες, αν δεν έχουν την αποδοχή και τη στήριξη των πολιτών γίνονται αυτοστιγμεί άχρηστα σχέδια δίχως σκοπό» και προσθέτουν παράλληλα ότι η πόλη έχει ανάγκη αναπλάσεων- παρεμβάσεων στο δημόσιο χώρο και πολλά τέτοια έργα θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια που προορίζονται για την καταστροφική αλλοίωση του Παυσιλύπου».

Μέσα από ο διάλογο εκφράστηκαν προβληματισμοί και κατατέθηκαν απόψεις από τους παριστάμενους.