Ένιωσαν ασφάλεια...

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» που υλοποίησε επιτυχώς η ΑΝΚΑ Καρδίτσας. Ένα πρόγραμμα που εξασφάλισε για αρκετά χρόνια στέγη σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη καθώς είχαν εγκαταλείψει τις χώρες τους λόγω των κρίσεων και των πολεμικών συγκρούσεων.

Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα αρκετοί άνθρωποι με «όπλο» την ελπίδα βρήκαν ευνοϊκές συνθήκες στην Καρδίτσα, ιδίως ηρεμία και ισορροπία που αναζητούσαν πρωτίστως σε αυτό το στάδιο της ζωής τους. Αρκετοί πολίτες, αλλά και το προσωπικό του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να αισθανθούν την πόλη σαν στο… σπίτι τους, ένα ασφαλές περιβάλλον όπου θα ευδοκιμούσε η ζωή.

Σε αρκετές εκδηλώσεις τα παιδιά των προσφύγων λάμβαναν μέρος με ποικίλες δημιουργικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, που ενίσχυαν τη σχέση τους με την Καρδίτσα. Έτσι την θεώρησαν σπίτι τους, έναν τόπο φιλοξενίας και καλοσύνης. Ωστόσο με την παύση του προγράμματος καλούνται να αναχωρήσουν για άλλες δομές φιλοξενίας, στις οποίες σε καμία περίπτωση δεν τους εγγυάται αξιοπρεπές μέρος διαβίωσης όπως η πόλη μας.

Δ.Γ.