Εντός διμήνου ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία

Η επίσπευση των έργων αποκατάστασης των ζημιών στη Θεσσαλία, ελέω Daniel, είναι μέσα στους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, όπως ειπώθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρουσία του υπουργού Χρ. Δήμα, του αναπληρωτή Κ. Κυρανάκη και του υφυπουργού Υποδομών, Ν. Ταχιάου.

Όπως τονίστηκε μέσα στο προσεχές δίμηνο αναμένεται η εκκίνηση των εργασιών στο μέτωπο της αποκατάστασης ζημιών στη Θεσσαλία, σε οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι συμβάσεις πήγαν ήδη στο Ελεγκτικό Συνέδριο και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη εργασιών από ΤΕΡΝΑ, AKTOR, ΑΒΑΞ, ΜΕΤΚΑ με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΠΔΕ.

Για τα σιδηροδρομικά προβλέπεται η ολοκλήρωσή τους σε 15 μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων και για τα οδικά σε 48 μήνες.

Για αυτά που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης η προθεσμία υλοποίησης είναι έως το καλοκαίρι του 2026. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στελέχη της κοινοπραξίας που είχε προσφύγει στην ΕΑΔΗΣΥ σημείωναν ότι υπήρχαν έργα που είχαν όντως τη μορφή του κατεπείγοντος αλλά και έργα που γίνονται εξαρχής, άρα θα μπορούσαν να χωριστούν και να «μπούνε στο παιχνίδι» και άλλες εταιρείες, πάλι με διαδικασίες fast track αλλά μα μεγαλύτερο περιθώριο για ανταγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε αναφέρει ότι θα μπορούσε μέρος των έργων να γίνει από τοπικές ή μικρότερες εταιρείες.
Για τα οδικά, διατέθηκαν 293,4 εκατ. ευρώ για έργα στη Μαγνησία, 230,3 εκατ. ευρώ για τα Τρίκαλα, 184,5 εκατ. ευρώ για την Καρδίτσα, 85,6 εκατ. ευρώ για τη Λάρισα, 87,3 εκατ. ευρώ για την Εύβοια, 18,6 εκατ. ευρώ για τη Φθιώτιδα, ενώ οι σιδηροδρομικές παρεμβάσεις είναι ύψους 452 εκατ. ευρώ.