Ακρως εντυπωσιακή ήταν η τελετή ονομασίας αποφοίτησης 118 νέων Δεκανέων Στρατονομίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας στο Στρατόπεδο «Συνταγματάρχη ΠΖ Θωμά Νικήτα (Μούντζια)» στο Ρούσσο.

Την απονομή των διπλωμάτων στους νέους Στρατονόμους έκανε ο Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου ενώ παρών ήταν και ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Στρατονομίας του ΓΕΣ Συνταγματάρχης Προκόπιος Πύρρης. Στο στρατόπεδο συνέρρευσαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι των νέων στρατονόμων για να παρακολουθήσουν την τελετή.

Ο κ. Χατζηγεωργίου μετέφερε στους στρατευμένους τον χαιρετισμό του αρχηγού του ΓΕΣ διαβεβαιώνοντας ότι μέλημα όλων είναι οι Στρατονόμοι να υπηρετήσουν τη θητεία τους με τις καλύτερες συνθήκες και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους υγιείς.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΚΕΣΝ Συνταγματάρχης Ελευθέριος Καλλές υπογράμμισε ότι οι νέοι στρατονόμοι έλαβαν άριστη εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρούσσο και είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα απαιτητικά καθήκοντα της υπηρεσίας τους ενώ υπενθύμισε σε όλους ότι ο «ελέγχων ελέγχεται».

Στη δοξολογία που προηγήθηκε προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος.