EΟΑΣΚ: «Τα αγροτοδικεία δεν φοβίζουν τους αγρότες, αντί για διώξεις η κυβέρνηση να δώσει λύσεις» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα ότι η ποινικοποίηση των αγώνων δεν πρόκειται να κάμψει τις διεκδικήσεις τους, έστειλε η ΕΟΑΣΚ η οποία σήμερα προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας, με τη συμπαράσταση φορέων και σωματείων.

Αφορμή για τη νέα κινητοποίηση στάθηκαν οι κλητεύσεις εκπροσώπων του αγροτικού κινήματος, να περάσουν την πόρτα των δικαστηρίων την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τα νέα αυτά «αγροτοδικεία» με αναβαθμισμένο κατηγορητήριο, αφορούν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που στήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2025.

Σε απάντηση των δικαστικών κλήσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας συνεδρίασε και κάλεσε τον αγροτικό κόσμο σε μαζική συμπαράσταση. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από τα δικαστήρια, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συναδέλφους τους.
Όπως διαμηνύει η ΕΟΑΣΚ, τα αγροτοδικεία δεν τρομοκρατούν τους παραγωγούς, οι οποίοι αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους διεκδικώντας τα αυτονόητα για την επιβίωσή τους.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία απευθύνει αυστηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ζητώντας την άμεση παύση όλων των διώξεων και με τροπολογία να μπουν στο αρχείο. Την καλεί, αντί για διώξεις να δώσει επιτέλους ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, ακόμη και στα πιο απλά και στοιχειώδη ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές πληρωμές.

«Η κυβέρνηση διώκει εμάς που αγωνιζόμαστε να μείνει η ύπαιθρος ζωντανή και από την άλλη προσπαθεί με τροπολογίες να αθωώσει αυτούς που κλέψανε χρήματα δικά μας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας και πρόσθεσε: «θα βγαίνουμε στο δρόμο οργανωμένα μέσα από τους Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική των μπλόκων, για την επιβίωσή μας, την αξιοπρέπειά μας και για να μείνουμε στον τόπο μας. Η χρονιά που διανύουμε δυστυχώς είναι χειρότερη από πέρυσι, δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα. Απεναντίας αυξήθηκαν, με το κόστος παραγωγής να αυξάνεται και την ίδια ώρα οι δηλώσεις ΟΣΔΕ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί κάτι που σημαίνει ότι οι πληρωμές θα καθυστερήσουν. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και με συλλαλητήρια και πιο δυναμικά τους επόμενους μήνες».

Τελευταίες Ειδήσεις Σήμερα

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News
Ακολούθησε την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News!
Όλες οι εξελίξεις στην περιοχή της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας