Επαρκούν για τις ανάγκες;

Ήρθε στο προσκήνιο προκήρυξη από το Υπουργείο Υγείας που αφορά νέες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας, όπως και σε αυτό της Καρδίτσας.

Για το Νοσοκομείο μας, προβλέπεται η πρόσληψη πέντε ειδικευμένων γιατρών, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα καλυφθούν, αν δηλαδή θα υπάρξει το επιθυμητό ενδιαφέρον. Η κατάσταση όμως, είναι άκρως ανησυχητική, όπως τόνισε προσφάτως στο «Ν.Α» ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Έκτορας Γάζος, καθώς όχι μόνο η προκήρυξη αφορά πολύ μικρό αριθμό θέσεων, αλλά επειδή αποχωρούν και έμπειροι γιατροί από καίριες θέσεις και τμήματα λόγω συνταξιοδότησης.

Όσο κι αν αναφερόμαστε στις ανάγκες του Νοσοκομείου, που «φωνάζει» μάλιστα για 30 κενές θέσεις, εάν δεν βελτιωθεί το πακέτο αποδοχών προς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ζήτηση δεν θα προκύψει. Άλλωστε, πώς θα προσελκύσει το ΕΣΥ νέους γιατρούς εφόσον δεν υφίστανται βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας;

Οι προκηρύξεις βγαίνουν, με πολύ μικρότερο αριθμό από τον επιθυμητό, και πολύ γρήγορα συναντούν… τοίχο. Έλλειψη ενδιαφέροντος, καθώς οι προκηρύξεις έρχονται με λανθασμένο προγραμματισμό και πλάνο, φοβούμενοι πλέον ότι θα φθάσουμε στην πλήρη απαξίωση της Δημόσιας Υγείας.
Δ.Γ.