Έπιπλα και συσκευές μιας... χρήσεως!

Μια οδυνηρή κατάσταση επαναλαμβάνεται με το πέρασμα μίας ακόμη σφοδρής κακοκαιρίας, και αυτή είναι η δύσκολη επανεκκίνηση ενός νοικοκυριού που έχει πληγεί πολλάκις από τις πλημμύρες.

Κάτοικοι των πληγεισών περιοχών εκφράζουν τον πόνο τους λέγοντας για τις προσπάθειες ανάκαμψης που έκαναν μετά τον Ιανό, οι οποίες έπαυσαν αιφνιδίως πάλι από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, τον Ντάνιελ. Επισκεπτόμενοι τα πλημμυρισμένα σπίτια, κάτοικοι μας έδειξαν έπιπλα τα οποία αγόρασαν μετά τον Ιανό, επένδυσαν σε αυτά για ένα καλύτερο αύριο, τα τοποθέτησαν σπίτι τους για να τα πετάξουν έπειτα από δύο χρόνια ξανά.

«Θα χρειαστούμε καινούρια έπιπλα, οικοσκευές. Πάλι στο ίδιο έργο θεατές, με τις ίδιες απώλειες φοβούμενοι πλέον ακόμη και για τη ζωή μας. Τρεις πλημμύρες τα τελευταία τρία έτη – και στο Διομήδη, και ακόμη δεν γνωρίζουμε πως θα κυλήσει η κατάσταση ενόψει χειμώνα. Τα έπιπλα που βλέπετε είναι ξανά για πέταμα. Μιας… χρήσεως κατάντησαν με την
ανεπαρκή προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα. Πόσο εύκολο είναι για τον καθένα να επανεκκινεί το νοικοκυριό του κάθε φορά από την αρχή; Στερέψαμε από πόρους, χάσαμε ακόμη και τις καθημερινές ασχολίες μας, τα κηπευτικά και τα ζωντανά μας», σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Δ.Γ.