Επίσημη έναρξη προεκλογικού αγώνα

«Φίλες και φίλοι,
Επέλεξα ως επίσημο “εναρκτήριο λάκτισμα” του προεκλογικού μου αγώνα την επίσκεψή μου στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών ΑΜΕΑ του Νομού Καρδίτσας.

Η επίσκεψή μου αυτή, δεν έχει για εμένα έναν απλό εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί μια βαθιά συμβολική και πολιτική πράξη.  Τα παιδιά αυτά συμπυκνώνουν στην πραγματικότητα την ευρύτερη κατηγορία των σύγχρονων «μη προνομιούχων», μια κατηγορία που διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη αγκάλιαζε και διαφύλαττε και που στις μέρες μας τίθεται δυστυχώς από την πολιτεία στο περιθώριο.

Μπαίνω σε αυτή τη μάχη γιατί αντιλαμβάνομαι τις επόμενες εκλογές ως έναν αγώνα – ορόσημο για τη γενιά μας, για την επικράτηση της αξιοκρατίας αλλά και της ισότητας ευκαιριών.

Πράγματι, είναι ένας μεγάλος αγώνας για τον καθημαγμένο υγειονομικό, τον «περιπλανώμενο» εκπαιδευτικό, τον δοκιμαζόμενο συνταξιούχο, τον κακοπληρωμένο ιδιωτικό και δημόσιο υπάλληλο και τον ταλαιπωρημένο ελεύθερο επαγγελματία που στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση.

Είναι μια μεγάλη μάχη για τον περήφανο Έλληνα αγρότη, τον κτηνοτρόφο και τον άνεργο νέο. Μια μάχη για όλες τις κοινωνικές ομάδες κι ένας μεγάλος αγώνας για τους σύγχρονους «μη προνομιούχους». Ένας αγώνας για μία κοινωνία ισχυρή και τους πολίτες δυνατούς. Ένας αγώνας για το Νομό Καρδίτσας, αλλά και για μία μεγάλη αλλαγή για την Ελλάδα.

Σε αυτή τη μάχη το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Επιστρέφει μέσα από τους αγώνες που δίνουμε με την παράταξη στην οποία ανήκουμε και πιστεύουμε σταθερά, αταλάντευτα κι όχι ευκαιριακά. Στον αγώνα αυτό θα είμαστε και πάλι μαζί και θα πετύχουμε. Έχουμε άλλωστε δώσει μαζί και δυσκολότερους.

Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε μαζί σε κάθε γειτονιά της πόλης, στους χώρους εργασίας, σε κάθε δήμο και σε κάθε χωριό. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για όλα. Όπως άλλωστε κάνουμε μέχρι σήμερα μακριά από ελιτίστικες συμπεριφορές και πεφωτισμένες λογικές.

Όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας. Μαζί, για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον τόπο μας.»

Παπαγεωργίου Σωτήρης
Υπ. Βουλευτής Π.Ε. Καρδίτσας
Πολιτικό Γραφείο: Υψηλάντου 24, 2ος όροφος