Μια αξιόλογη εκπαιδευτική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Προαστίου με την επίσκεψη των Πυροσβεστών Παπαντώνη Ευθυμίου και Καλυβιώτη Στεφάνου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας.

Οι πυροσβέστες στα μάτια των παιδιών είναι όχι απλώς ήρωες, αλλά υπερήρωες! Σβήνουν φωτιές, βοηθούν ανθρώπους σε ατυχήματα ακόμα και όταν έχουμε πλημμύρες.

Τα παιδιά ρώτησαν και έμαθαν για τον τρόπο που γίνεται η κατάσβεση πυρκαγιών, για τους κινδύνους που έχει η δουλειά του πυροσβέστη και πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμά τους.

Οι πυροσβέστες με τη σειρά τους έδειξαν στα παιδιά τον ατομικό εξοπλισμό που χρηστιμοποιούν και τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού οχήματος.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τα μέσα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών όπως και τα νούμερα κλήσης της Πυροσβεστικής (199, 112).

Ενεργοποίησαν τις σειρήνες στο πυροσβεστικό όχημα και εξήγησαν πότε και γιατί αυτές ηχούν.

Τέλος έδειξαν στα παιδιά πως ρίχνουν νερό με τη μάνικα και τα βοήθησαν να ρίξουν κι εκείνα. Τα παιδιά τότε τους χάρισαν μια αφίσα που φιλοτέχνησαν τα ίδια.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων «προστατέψτε το δάσος είναι πηγή ζωής».

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Προαστίου ευχαριστούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας για την αποδοχή της πρόσκλησης, καθώς η επίσκεψή τους, αποτέλεσε σημαντική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.