Το χρυσό κορίτσι της Ελλάδος και της Καρδίτσας που έγραψε ιστορία όχι μόνο για τον τοπικό αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό συγκλονίζοντας όλη την Ευρώπη, επιστρέφει στην αγαπημένη της πόλη το προσεχές Σάββατο!

Ο λόγος για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη την “δις” πρωταθλήτρια Ευρώπης που αφίχθη μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής του στίβου την περασμένη Τρίτη στην Ελλάδα και μετά από λίγες ημέρες διαμονή στην Αθήνα, έρχεται στο σπίτι της από το οποίο απουσιάζει εδώ και 3,5 μήνες!

Όπως αρμόζει στην περίσταση και σε αντίθεση με ο,τι (δεν) συνέβη όταν έγραφε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατακτώντας την 8η θέση και βάζοντας το όνομά της στη μικρή λίστα των Ολυμπιονικών της περιοχής μας, η πόλη θα ετοιμάσει μια θερμή υποδοχή.

Πέρα από τους θεσμικούς φορείς που θα οργανώσουν μια εκδήλωση απ’ ο,τι πληροφορούμαστε στην κεντρική πλατεία, θα την υποδεχθεί ο απλός κόσμος!
Όλοι οι συμπολίτες που παρακολούθησαν την απίστευτη αυτή επιτυχία με συγκίνηση γιατί ήλθε από ένα κορίτσι δικό τους.

Από μια αθλήτρια που όχι μόνο δεν απόλαυσε της υποστήριξης που άλλοι απολαμβάνουν, που όχι μόνο δεν ασχολήθηκε κανείς με τον υπερβατικό αγώνα που έκανε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά κάποιοι προσπάθησαν να της “φράξουν” και το δρόμο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Την απάντησή της την έδωσε με τον καλύτερο τρόπο με όσα ασύλληπτα έκανε τόσο στο Τόκιο, στο Ορεγκον και με αποκορύφωμα το έπος του Μονάχου!

Εγινε η μοναδική αθλήτρια της περιοχής μας με Πανευρωπαϊκές νίκες, η μοναδική που κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια σε δύο αγωνίσματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στο αγώνισμά της μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών και μακράν η σπουδαιότερη όλων των εποχών στον κλασικό αθλητισμό του τόπου!

Η επιτυχία της συγκλόνισε τον κόσμο κυρίως για το γεγονός ότι ήλθε μετά απο προσπάθεια που μόνο αυτή και οι κοντινοί της άνθρωποι γνωρίζουν πόσο επίπονη ήταν και κάτω από ποιες καθημερινές συνθήκες έγινε.

Η ώρα φυσικά δεν προσφέρεται για μεμψιμοιρία και η ίδια με άψογο τρόπο όταν αφίχθη στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” τόνισε ότι τώρα θέλει να απολαύσει τη στιγμή της!

Η κριτική για τον αισχρό τρόπο που αντιμετωπίζονται οι αθλητές και μεταξύ αυτών και η Αντιγόνη στη χώρα μας απο εμάς έχει γίνει και με καυστικό τρόπο τον καιρό που έπρεπε.

Τώρα έχουμε μπροστά μας τη γιορτή. Εχει δικαίωμα ο κόσμος που έστειλε απέραντη αγνή αγάπη σ’ αυτό το κορίτσι και καμάρωσε για το θρίαμβό της να τη χειροκροτήσει και να τη δει απο κοντά.

Πρώτοι απ’ όλους όμως έχουν δικαίωμα να τη σφιχταγκαλιάσουν και να την υποδεχθούν θερμά η οικογένειά της και οι στενοί της άνθρωποι!
Θ.Κ.