Νέα επίθεση λύκου σε κτηνοτροφική μονάδα σημειώθηκε σε κοινότητα του Νομού Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης, όπως καταγράφει ο «Νέος Αγών», λύκος μπήκε σε κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή της Αγιοπηγής του Δήμου Καρδίτσας, όπου επιτέθηκε στα ζώα και σκότωσε 9 πρόβατα. Οι ιδιοκτήτες της μονάδας ήλθαν αντιμέτωποι με ένα σκληρό θέαμα όταν αντίκρισαν νεκρά τα πρόβατά τους μέσα στο στάβλο.
Η οικονομική ζημιά ξεπερνά τα 3.000 ευρώ. Άμεσα δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες προς τον ΕΛΓΑ και κλιμάκιο του Οργανισμού βρέθηκε στην μονάδα για την επίσημη καταγραφή του συμβάντος. Το περιστατικό έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία.
Toυς τελευταίους μήνες έχεί καταγραφεί πλήθος περιστατικών με επιθέσεις λύκων σε ποιμιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες στο Ν. Καρδίτσας, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις τάξεις του κτηντοροφικού κόσμου αλλά και συνολικότερα στους κατοίκους της υπαίθρου.










