Έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή χρόνια πριν

H σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με θύματα νέους και μέχρι το βράδυ δύο αγνοούμενους συμπατριώ – τες μας από την Καρδίτσα , πραγματικά συγκλονίζει. Ο θρήνος και η οδύνη καλύπτουν τα πάντα. Τα αίτια της τραγωδίας προφανώς θα τα αναζητήσουν οι αρμόδιες Αρχές.

Ωστόσο εκείνο το οποίο  «μαρτυρά» τόσο το δυστύχημα όσο και ένα άλλο περιστατικό που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα στον Παλαιοφάρσαλο λόγω τεχνικού προβλήματος σε καλώδιο  (μαζί με τις τακτικές καθυστερήσεις ), είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δομές του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Δομές παλιές, δεκαετίες πίσω συγκριτικά με δεδομένα της εποχής και της σύγχρονης σιδηροδρομικής κίνησης που βλέπουμε σε άλλα κράτη.

«Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις» κατήγγειλαν προ τριών εβδομάδων συνδικαλιστές της ΔΕΣΚ  – Σ εγκαλώντας τους αρμοδίους για όσα οφείλουν να κάνουν και δεν κάνουν για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών και δυστυχώς προχθές βράδυ επιβεβαιώθηκαν τραγικά.

«Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό», κατήγγειλαν σε ανακοίνωσή τους με ημερομηνία 07- 02-2023, τρεις μόλις εβδομάδες πριν τη θανατηφόρα σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Τα θέματα των δομών και της ασφάλειας στον σιδηρόδρομο πρέπει να μπουν από την πολιτεία στην πρώτη γραμμή. Βασικά , έπρεπε να έχουν μπει εδώ και χρόνια για να μην φτάσουμε να βιώνουμε ξανά μια εθνική τραγωδία …

Κ. Π.