Σε δημόσια διαβούλευση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος βρίσκεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για 7 αιολικά πάρκα 58 ανεμογεννητριών στους Δήμους Πύλης και Αργιθέας.

Πρόκειται για ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων, που με βάση τη ΜΠΕ θα στηθούν σε υψόμετρα από 1.230 μέχρι 2.027 μέτρα. Όπως μας ενημέρωσε εκπρόσωπος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων, τα δύο από τα επτά αιολικά (θέσεις Μαυροβούνι και Καυκια) αφορούν την περιοχή της Αργιθέας και μάλιστα προβλέπουν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών κοντά στο Ανθηρό που έγινε και η πρόσφατη κυβερνητική εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού.

Τα υπόλοιπα πέντε (θέσεις Αυγό, Καρατζούνη, Κερασούλες, Καυκια 2 και Ψηλά Δέντρα) χωροθετούνται στο Δήμο Πύλης.

Ηλεκτρικά το έργο θα διασυνδεθεί με τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Τύμπανο Αργιθέας.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα επτά αιολικά πάρκα έχει αναρτηθεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι «όχι» στην εγκατάσταση των συγκεκριμένων αιολικών έχει πει διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Πύλης, ενώ αρνητική άποψη αναμένεται να εκφράσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας.