Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Νομού Καρδίτσς για όλα όσα συνέβησαν από τον θάνατο του Ηλία Μπρέλλα στις 15 Ιανουαρίου στο γήπεδο του Μαυρομματίου μέχρι τις μέρες μας.

Δίνει όλο το ιστορικό με ημερομηνίες για τις δράσεις που υπήρξαν, τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν και εκφράζει την αποφασιστικότητά του ότι δεν θα σταματήσει να διεκδικεί τις καλύτερες συνθήκες άθλησης στα ερασιτεχνικά γήπεδα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

15 Γενάρη: Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα χωρίς απινιδωτη.. χάσαμε τον συναθλητή μας Ηλία Μπρέλλα.

21-22 Γενάρη: Ορίστηκαν κανονικά παιχνίδια χωρίς απινιδωτές..

26 Γενάρη: Ξεκινά η προσπάθειά του συνδέσμου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών να παρέμβει σε όλη αυτή τη σκοτεινή κατάσταση.

28-29 Γενάρη: ορίστηκαν κανονικά παιχνίδια χωρίς απινιδωτές.. χάσαμε τον συναθλητή μας στο Ναύπλιο.

2 Φλεβάρη: Δεύτερη συνέλευση του συνδέσμου, ακόμα πιο μαζική από την πρώτη. Το αίτημα ξεκάθαρο. ‘Απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα εδώ και τώρα και γιατροί πάντα στους αγώνες’

Γίνεται συνάντηση που καλέσαμε και προκαλέσαμε, με τους δημάρχους κι αντιδημάρχους Καρδίτσας, Σοφάδων, Μουζακίου, Παλαμά.

Ο Δήμος Παλαμά είχε ήδη προβεί στις απαραίτητες κινήσεις για τον εξοπλισμό των γηπέδων της δικαιοδοσίας του.

Ο δήμος Καρδίτσας δεσμεύτηκε άμεσα και κινήθηκε γρήγορα για την αγορά 20 απινιδωτών, ο δήμος Μουζακίου δεσμεύτηκε να εξοπλίσει όλα του τα γήπεδα κι ο εκπρόσωπος του δήμου Σοφάδων ήταν στο ‘ναι μεν αλλά’.

4 Φλεβάρη: Διεξάγεται η τρίτη συνέλευση του συνδέσμου ακόμα πιο μαζική από τις προηγούμενες. Αίτημα προς την ΕΠΣ Καρδίτσας είναι να ξεκινήσουν οι αγώνες αφού μοιραστούν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα.

6 Φλεβάρη: Συνάντηση με πρόεδρο ΕΠΣΚ. Μας διαβεβαιώνει πως δεν θα γίνουν παιχνίδια (εκτός των δύο του κυπέλλου) και προσυπογράφει τα αιτήματά μας.

7 Φλεβάρη: Διεξάγονται τα δύο παιχνίδια κυπέλλου με απινιδωτές. Η ΕΠΣΚ αθετεί την υπόσχεση της να βρεί γιατρούς και για τα δύο παιχνίδια

11-12 Φλεβάρη: Οι αγωνιστικές αναβάλλονται λόγω έλλειψης απινιδωτών

16 Φλεβάρη: Γίνεται η τέταρτη συνέλευση του συνδέσμου. Ο Δήμος Μουζακίου έχει εξοπλίσει τα γήπεδα του με απινιδωτές, ο δήμος Καρδίτσας έχει παραγγείλει 20 ενώ ο δήμος Σοφάδων είναι ακόμη αδρανής.

Την ίδια μέρα η ΕΠΣΚ αθετεί και την δεύτερη δέσμευσή της και ορίζει παιχνίδια χωρίς να έχουν μοιραστεί στα γήπεδα οι απινιδωτές.

17 Φλεβάρη: Εκπρόσωποι των ομάδων του Καραϊσκάκη και της Αμπέλου το προηγούμενο βράδυ στην εξέφρασαν την αντίθεση τους για την διεξαγωγή των αγώνων, έχοντας ως αίτημα τη συνολική λύση του προβλήματος για όλα τα γήπεδα το οποίο υιοθετήθηκε και ως ψήφισμα της συνέλευσης. Τελικά διεξάγεται το αναβληθεν παιχνίδι του Μαυρομματίου ύστερα από πιέσεις για τιμωρία αν οι ομάδες δεν αγωνιστούν . Ο αγώνας έγινε με απινιδωτή και παρουσία γιατρού.

19-20 Φλεβάρη: Αναμένουμε να δούμε τι τρικ θα σκεφτούν για να διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια. Μάλλον θα παίζουν μπάλα τους απινιδωτες δεξιά κι αριστερά. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα παιχνίδι να διεξαχθεί χωρίς τα απαραίτητα!!

Θα θέλαμε ήδη να έχουν εξοπλιστεί όλα τα γήπεδα.

-Οι υπεύθυνοι άργησαν χαρακτηριστικά.

-Αν δεν είχαμε αναλάβει δράση εμείς οι ποδοσφαιριστές, μόνο ο δήμος Παλαμά θα είχε κινηθεί όπως πρέπει.

-Τους υπόλοιπους δημάρχους, όπως και την ΕΠΣΚ τους πήραν σβαρνα οι εξελίξεις που εμείς προκαλέσαμε με τις μαζικές μας συνελεύσεις, με τα δίκαια αιτήματά μας και την δημοσιοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο.

-Ήρθαμε για να μείνουμε.

-Τίποτα δεν θα αφήσουμε στην τύχη.

-Ξεκινήσαμε με κατακτήσεις και έτσι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε!!

Παρασκευή 17 Φλεβάρη στις 20:30 καλούμε όλους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κι όσους θέλουν να σταθούν δίπλα μας στο εργατικό κέντρο (Ιεζεκιήλ 44).

ΥΓ. Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεχόμαστε τόσο πόλεμο από ανθρώπους του “ποδοσφαίρου”. Γιατί προτιμούν να είναι απέναντι και όχι δίπλα σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ