Εργασιακά - ασφαλιστικό στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας (φωτο & βίντεο)

*Κεντρικός ομιλητής ο Δημ. Μπούρλος * Πρόεδρος ΕΣΕΕ: «Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη το μικρομεσαίο εμπόριο»

Οι εξελίξεις στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, μαζί με τις επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές οφειλές, βρίσκονται μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας και η Ελληνική Συνομοσπονδία Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Την εκδήλωση που πραγματοποιείται στην αίθουσα του ΕΒΕ Καρδίτσας, άνοιξε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ρούλα Νιάκα, ενώ ομιλητές είναι ο γνωστός νομικός- εργατολόγος κ. Δημήτριος Μπούρλος και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας.
Το «παρών» έχουν δώσει μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, του Επιμελητηρίου, έμποροι και επαγγελματίες.

Ο κ. Μπούρλος ως κεντρικός ομιλητής σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το εργασιακό- ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό είναι κορυφαία θέματα για τους επαγγελματίες, τα οποία ξεκινούν από την ασφάλισή κατά τη διάρκεια της ενεργούς επαγγελματικής τους ζωής, το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών και τις επιπτώσεις μετέπειτα στη σύνταξη που θα λάβουν. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα αναπτύξει το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης που έρχεται για τη δεκαετή παραγραφή των χρεών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Καρανίκας υπογράμμισε ότι ο εμπορικός κόσμος μετά από μια δεκαετία με μνημόνια, πανδημία και τώρα ενεργειακή κρίση, έρχεται αντιμέτωπος με πλήθος προβλημάτων. «Ένα από τα προβλήματα είναι το ασφαλιστικό, αλλά όχι το μοναδικό» ανέφερε και στάθηκε στην ανάγκη να αρχίσει η πολιτεία να επιλύει τα προβλήματα. «Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη το μικρομεσαίο εμπόριο. Το μικρομεσαίο εμπόριο θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, κάτι που δεν έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο το θέλαμε» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ της ΓΣΕΕ κ. Βάλια Αρανίτου σε δηλώσεις της μίλησε για την ανάγκη να ενταχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα στη νέα ψηφιακή εποχή, διατηρώντας όμως ζωντανό το φυσικό κατάστημα.
Με το πέρας των ενημερώσεων από τους ομιλητές ακολούθησε η υποβολή ερωτήσεων από τους παριστάμενους και διάλογος.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα