Μέσω του Δήμου και της Π.Ε. Καρδίτσας θα προχωρήσουν ορισμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης υποδομών της Ραχούλας που επλήγησαν από τον «Ιανό», ενώ για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ραχούλα- Ιτάμου θα γίνει παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών ώστε να συμπεριληφθεί στη μεγάλη εργολαβία αποκαταστάσεων που υλοποιεί το Υπουργείο μέσω της ΤΕΡΝΑ.


Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η πρωτοβουλία κατοίκων της Ραχούλας για την αποκατάσταση των βασικών υποδομών του χωριού που καταστράφηκαν από τον «Ιανό», πλήθος κατοίκων συμμετείχε στην παρέμβαση που έγινε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και λίγες ημέρες αργότερα στη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του δημάρχου.

Ο Δήμος, θα διαθέσει κονδύλι για τις άμεσες ανάγκες της κοινότητας από το προσφάτως εγκριθέν κονδύλι των 500.000 ευρώ που αφορά τις ορεινές περιοχές.

Από το ταμείο της ΣΑΤΑ, θα βγει εργολαβία το επόμενο διάστημα. «Υποσχέθηκαν  πως  μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουν  προχωρήσει στις αποκαταστάσεις των υποδομών του χωριού,  των συνοικισμών όπως και των κοινοτικών/αγροτικών δρόμων» αναφέρει η πρωτοβουλία των κατοίκων.

Στη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Βασίλη Τσιάκου και του Αντιπεριφερειάχη κ. Κωστή Νούσιου αποφασίστηκε να σταλούν μηχανήματα για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη του δρόμου Ραχούλα – Παλιοζογλωπι – Ίταμος (Παναγία – Αη – Λια – Σωτήρος). Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε στην εφημερίδα πως έχει ήδη αποσταλεί μηχάνημα και επιχειρεί.

«Για την κανονική αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ραχούλα- Ιτάμου όμως δήλωσαν αδυναμία χρηματοδότησης του έργου και πρότειναν παρέμβαση στο υπουργείο υποδομών μετά τον Αύγουστο με τον περιφερειάρχη τον δήμαρχο ακόμη και με την συμμετοχή μας για να τους πείσουμε να συμπεριληφθεί  στο πρόγραμμα αποκατάστασης της εταιρίας που έχει αναλάβει όλα τα υπόλοιπα έργα στην ευρύτερη περιοχή» σημειώνει η Πρωτοβουλία και προσθέτει: «Μέχρι να γίνει αυτό θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε , να ενημερώνουμε, να μαζεύουμε υπογραφές και να πιέζουμε αναδεικνύοντας τα υπαρκτά προβλήματα  έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην εξεύρεση λύσης.

Θέλουμε να βγούμε μια ώρα αρχύτερα  από αυτές τις καταστάσεις καταστροφής και εγκατάλειψης να αποκατασταθεί ο ρημαγμένος  αλλά πανέμορφος και αγαπημένος  για εμάς τόπος που είναι όλη η κοιλάδα που ξεκινάει χαμηλά από το  κατεστραμμένο διτοξο ιστορικό γεφύρι  στα σύνορα με την Σέκλιζα και φθάνει μέχρι πολύ ψηλά  στις τραυματισμένες αλλά αγέρωχες και  όρθιες ακόμη δίδυμες κορφές του Ιτάμου».