Μετά από 13 και πλέον χρόνια, έσπασε τη σιωπή του το κορίτσι που βρέθηκε να…πρωταγωνιστεί σε μια απίστευτη υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου η οποία είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Καρδίτσας το 2009 οπότε και είχε αποκαλυφθεί. Η ιστορία διαδραματίστηκε σε χωριό της Καρδίτσας και αποκαλύφθηκε όταν το 10χρονο τότε κορίτσι αποφάσισε να μιλήσει.

Η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Εφετεία της Λαρισας όπου προσήλθε και κατέθεσε το 23χρονο πλέον θύμα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της αυτό που τονίστηκε είναι πως δεν μπορεί να θυμηθεί με ακρίβεια όλες τις περιπτώσεις στις οποίες αναγκάσθηκε να συνευρεθεί ερωτικά με τους κατηγορούμενους, ωστόσο αναγνώρισε κάποιους εξ αυτών.

«Συγγνώμη αλλά προσπαθώ να ξεχάσω…» είπε χαρακτηριστικά, με την πρόεδρο να υπογραμμίζει προς τους συνηγόρους ότι επρόκειτο για ιδιάζουσα περίπτωση μάρτυρος ζητώντας να μην την πιέζουν…

Υπενθυμίζεται ότι από το πρώτο δικαστήριο που επίσης είχε γίνει στη Λάρισα, προέκυψαν βαριές ποινές κάθειρξης και φυλάκισης που ξεκινούσαν από 38 χρόνια η μεγαλύτερη ως και 37 μήνες η μικρότερη, για 23 άτομα.

Τα αδικήματα για τα οποία είχαν κριθεί ένοχοι ήταν αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία, ασέλγεια, σωματεμπορία, χρήση ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Η κοπέλα που βίωσε τον εφιάλτη όπως προαναφέρθηκε τώρα είναι 23 ετών, όμως όπως είχε δεχθεί το δικαστήριο οι πράξεις σε βάρος της άρχισαν πριν καν συμπληρώσει τα 10 της χρόνια! Τα γεγονότα φέρεται να έλαβαν χώρα σε χωριά της Καρδίτσας και αποκαλύφθηκαν στις αρχές του 2009 από τις καταθέσεις του κοριτσιού, όταν εμφανίστηκε στην Αστυνομία. Στο πρώτο δικαστήριο που διήρκεσε τρεις μήνες από το Σεπτέμβρη ως το Δεκέμβρη του 2012, η κοπέλα δεν είχε καταθέσει, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα της υπεράσπισης να προσέλθει και να εξεταστεί η ίδια.

Σε γενικές γραμμές προέκυψε ότι η μικρή εξαναγκάστηκε να εκδίδεται σε γειτονικά χωριά της περιοχής όπου κατοικούσε, έναντι αμοιβής, που κρατούσαν κυρίως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν με την απειλή ότι θα το μάθει ο πατέρας της κι θα μπουν βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο και έτσι υπέκυπτε στις εντολές των μαστροπών.