Εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Καρδίτσας και τραπεζοκαθίσματα

Στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας παραμένει ο επανασχεδιασμός και η συρρίκνωση της εβδομαδιαίας λαϊκης αγοράς στην Καρδίτσα.

Αυτό υπογράμμισε η Αντιδήμαρχος Όλγα Μακρή μιλώντας στον «Νέο Αγώνα», λέγοντας ότι πρέπει να αλλάξει η χαοτική εικόνα με τα κενά νούμερα στους πάγκους της λαϊκής.

Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εικόνα είναι αποτέλεσμα των δύο φυσικών καταστροφών «Ιανός» και «Ντάνιελ», καθώς πολλοί παραγωγοί καταστράφηκαν, αδυνατούν να παράξουν ή, έχουν εγκαταλείψει τον πρωτογενή τομέα.

Για την υλοποίηση όμως οποιουδήποτε σχεδιασμού, διευκρίνισε, θα έρθει σε επαφή με τα σωματεία και ειδικά με τους παραγωγούς, για να απαντήσουν αν έχουν πρόθεση να ξαναβγούν με πάγκο στη λαϊκή. Επίσης θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση και με την Περιφέρεια, ώστε να βγάλει και τη σχετική προκήρυξη.

Ακόμη η κ. Μακρή σημείωσε ότι στη νέα πλατφόρμα «mystreet» του πουργείου έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για τα τραπεζοκαθίσματα. «Με βάση τις καταγγελίες θα πρέπει να γίνουν και οι σχετικοί έλεγχοι» σημείωσε.
Κ.Π.